Ferenc Gyurcsany vrea sa renunte la post

Ferenc Gyurcsany vrea sa renunte la post

0 93

Criza mondiala este pe cale sa faca o „victima” la varful politicii vecinilor unguri. Premierul ungar Ferenc Gyurcsany va anunta sambata ca renunta la functie, pentru a permite formarea unui nou guvern care sa adopte un buget de austeritate si reforme extrem de necesare, a dezvaluit un apropiat al sefului guvernului de la Budapesta pentru Reuters.
Potrivit sursei, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, Ferenc Gyurcsany intentioneaza sa initieze asa numitul „vot constructiv de incredere”, care presupune numirea unui nou premier in cazul in care o cincime dintre parlamentari acorda un vot negativ.
Procesul nu ar necesita alegeri anticipate, intrucat parlamentarii pot alege in regim de urgenta un candidat pentru postul de premier.
„In sensul sau juridic, nu va fi o demisie, ci un vot constructiv de incredere. Daca va exista o majoritate parlamentara, am putea avea un nou premier pana la jumatatea lunii aprilie”, a declarat sursa, adaugand ca Gyurcsany doreste totusi sa-si pastreze functia de sef al Partidului Socialist.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.