Fercală interzice accesul în instituţie a noii conducerii a SIF Transilvania. Ce-or...

Fercală interzice accesul în instituţie a noii conducerii a SIF Transilvania. Ce-or fi având de ascuns?!

0 319

Firma (apropiată lui?) de pază care are contract cu vechea conducere a SIF Transilvania nu permite accesul în clădirea unde funcţionează instituţia noii echipe de conducere desemnată prin vot.

Totodată nu este permis accesul acţionarilor, spun surse din interior. Interesant de amintit că fratele domnului Fercală este angajat la această firmă şi indirect pare-se se bucură şi de sprijinul poliţiei braşovene.
Am căutat insistent să luăm legatura cu aceştia din urmă dar nu ne-au răspuns. Dacă o să ne-a dea un drept la replică îl vom publica conform codului deotologic. Dar până acum nu ne-au răspuns deşi situaţia la care ne referim nu este doar de azi. Vedeţi şi articolul ,,Matusalemicul Fercală trimis la plimbare de la SIF Transilvania” De ce matusalem? Păi omul a trecut de 70 de ani de viață si peste două decenii și jumatate de trai performant în fotoliu nr. 1 de la SIF Transvania, fostul FPP 3.

Iată ce spune şi colegul nostru de presă, Ion Mânzală.

POLIŢIA BRAŞOV CONDUCE SIF TRANSILVANIA PE VREME DE COVID?
Aseară am publicat un material cu privire la imixtiunile şefului Secţiei nr. 1 Poliţie Braşov în problemele de conducere şi organizare a SIF Transilvania.
Până în momentul de faţă, nu am primit nicio reacţie, nici din partea acestuia şi nici din partea conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Ce s-a întâmplat, de fapt, la SIF Transilvania, în ultima perioadă?…
În data de 19 aprilie 2020 a expirat mandatul preşedintelui Mihai Fercală. Consiliul de Supreveghere al Acţionarilor a ales un nou preşedinte al Directoratului SIF Transilvania, în persoana lui Marius Moldovan.
Deciziile Consiliului de Supraveghere sunt executorii. Ele doar se aduc la cunoştinţa Acţionariatului şi a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Ele nu pot fi atacate în instanţă, nici suspendate. Se pun în aplicare, pur şi simplu, pe cale administrativă.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a refuzat avizarea lui Mihai Fercală pentru un nou mandat, solicitată de minoritatea din Consiliul de Supraveghere, loială lui Mihai Fercală. Pe cale de consecinţă, ca orice minoritate, aceasta trebuie să se supună majorităţii. Iar Mihai Fercală ar fi trebuit să predea, în mod paşnic şi civilizat, conducerea, cu toate documentele şi patrimoniul.
Însă, acesta refuză cu obstinaţie să îndeplinească predarea conducerii, ca act legal şi obligatoriu şi s-a „baricadat”, pur şi simplu, împreună cu toţi angajaţii săi loiali, în birouri.
Noua conducere a considerat că totul trebuie să se rezolve civilizat şi amiabil. Însă, nu s-a întâmplat aşa. Iar acum, va trebui să se adreseze Tribunalului pentru a cere Ordonanţă Preşedenţială, care să oblige punerea în aplicare a schimbării legale a conducerii SIF Transilvania.
Problema s-a mutat, ca „sferă de competenţă”, cu toate consecinţele abuzive de rigoare, la intrarea în clădire, unde… conduce firma de pază. Din dispoziţia lui Mihai Fercală, aşa cum am scris şi ieri, firma de pază a interzis noii conduceri şi acţionarilor majoritari accesul în clădire. În această acţiune s-a implicat, aşa cum am scris aseară şi şeful Secţiei nr. 1 Poliţie Braşov. Ce-o avea de-a face, habar n-am…

În fapt, omul de pază de la intrare, al respectivei firme de pază, este nimeni altul decât fratele fostului preşedinte Fercală, Ovidiu Ferkalo, domnia sa şi-a păstrat numele original…
Firma de pază protejată de Poliţie apare şi radiată la Registrul Comerţului, aşa că, e greu de înţeles cum îşi desfăşoară activitatea în cadru legal. Doar dacă a trecut la o altă firmă de pază…
Problema nu este, însă, asta. Azi-dimineaţă, s-au derulat lucruri incredibile, cu imixtiunea aceloraşi personaje fără drept de a interveni în chestiunile interne ale SIF Transilvania.
Pentru că noua conducere a încheiat un contract legal cu o altă firmă de pază, oamenii acesteia s-au prezentat azi-dimineaţă la post. Lucru legal şi fără probleme în ce priveşte ordinea publică.
Numai că, şeful Secţiei nr. 1 Poliţie Braşov s-a prezentat şi el, personal, la sediul SIF Transilvania. A chemat şi un echipaj de jandarmi pentru intervenţie, deşi la obiectivul respectiv nu se întâmplase nimic care să pericliteze ordinea publică…
Dacă prezenţa sa la acest obiectiv este discutabilă din punct de vedere al legalităţii, declaraţia acestuia şi recomandarea către angajaţii noii firme de pază este stupefiantă… Lui Mihai Fercală i s-a… „prelungit mandatul pentru că este stare de urgenţă”… Şi că el nu pleacă de acolo, până când nu se asigură că intră Mihai Fercală în clădire…

Trecem peste faptul că este evidentă o cârdăşie locală instituţională şi un interes vădit al Poliţiei în a perpetua o stare de lucruri depăşită de schimbările legale. Că Poliţia nu are ce căuta la o entitate privată, să facă ordine în chestiunile administrative şi de conducere. Că obligaţia Poliţiei şi jandarmilor ar fi fost, cel mult, să supravegheze situaţia, în caz că ar fi degenerat într-un conflict, lucru care nu s-a întâmplat. Trecem peste multe şi mărunte…
Oare la SIF Transilvania a intrat Covidul şi vechea conducere s-a autocarantinat? Oare trebuie anunţat DSP-ul şi luate măsurile medicale legale? Oare avem un nou focar de infecţie?! Că asta ar presupune aplicarea măsurilor de autoizolare în starea de urgenţă, la o asemenea situaţie…
Trecând peste derizoriul motivelor de intervenţie poliţienească, cred că această situaţie de la SIF Transilvania trebuie să înceteze.

Aflăm de ultimă oră că, în momentul de faţă, domnul Marius Moldovan, noul preşedinte al Directoratului SIF, le-a propus poliţiştilor să meargă împreună la Secţia de Poliţie, cu toate documentele legale de înlocuire şi preluare a conducerii, pentru a nu se provoca circ şi scandal în faţa instituţiei.
Schimbarea legală (se vede chiar şi de la Poşta vecină!) nu este zădărnicită de Covid, ci de o „scăunită” perpetuă şi cronică a unor oameni care nu pot accepta că pot fi înlocuiţi legal, atunci când nu mai au susţinerea democratică a majorităţii. Nedezlipirea de scaun a devenit o boală cronică la SIF Transilvania…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.