Femeile rome se intalnesc la Sacele

Femeile rome se intalnesc la Sacele

0 153

Sambata, 5 mai, Scoala nr. 5 din Sacele va gazdui o intalnire cu femeile rome, la care vor participa secretarul de stat Mariea Ionescu si conf. dr. Daniela Bartos. Intalnirea este organizata de Agentia Nationala pentru Romi, in cadrul proiectului „Cu noi, printre noi, despre noi femeile”.


Proiectul, demarat in luna martie, urmareste, in primul rand, cresterea accesului femeilor la informatii privind ingrijirea sanatatii. Grupul tinta al proiectului este format din 30 de persoane, femei tinere, intre 18 si 35 de ani si femei mature, intre 35 si 50 de ani.


O prima activitate cuprinsa in centrul campaniei este cursul Interactiv „Scoala mamelor – Educatie pentru sanatate”, care se adreseaza in special femeilor tinere, intre 18 si 35 de ani, gravide si/sau tinere mame. Acestea vor fi informate despre standardele de ingrijire a copiilor intre 0-3 ani, costurile si beneficiile inscrierii pe listele medicului de familie, consecintele refuzului de oferire a asistentei medicale din partea sistemului sanitar.


Cursul interactiv va fi sustinut de o echipa de rezidenti, care-si desfasoara practica la Fundatia Spitalul de Urgenta, coordonati de fostul ministru al Sanatatii, Daniela Bartos.


Tot in cadrul campaniei, se vor face teste de control al glicemiei si colesterolului si exploatarea functionalitatii (EKG), servicii de specialitate oferite de asistenti din Centrul Medical Medcenter.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.