Femeie sfasiata de maidanezi

Femeie sfasiata de maidanezi

0 165

Cazul nu s-a petrecut la Brasov, ci in nord-estul tarii, tocmai in preajma Iasilor, dar este un semnal de alarma pentru intreaga tara, caci asemenea evenimente s-au petrecut si in alte parti si chiar in urbea noastraau existat incidente intre cainii vagabonzi si populatie, mai ales copii, dar nu cu rezultat asa de tragic.
Iata si despre ce este vorba de aceasta data.
O femeie de 77 de ani din localitatea ieseana Ciortesti a fost sfasiata de o haita de caini maidanezi. Batrana se afla la munca pe camp, cand a fost atacata de sase caini. Femeia a fost gasita de cativa consateni, intr-o balta de sange si plina de rani. Oamenii au chemat imediat salvarea, iar pana la sosirea acesteia au incercat sa-i dea femeii primele ingrijiri, dupa cum s-au priceput mai bine.
Medicii au incercat aproape o ora sa ii salveze viata femeii, insa ranile provocate de muscaturi si pierderea de sange au fost fatale.
Primarul din Ciortesti declara ca, cel mai probabil, cainii care au atacat-o pe batrana au fost adusi din alta zona, el lichidand aceasta problema mai de mult.

Se naste intrebarea: oare cate asemenea cazuri mai sunt necesare sa se intample pana ce autoritatile, centrale si locale, sa ia masurile forte, necesare pentru ca asemenea incidente sa nu mai aiba loc? Iar numeroasele asociatii si societati de protectie a cainilor vagabonzi ar trebui trimise categoric la plimbare, caci ce vor ele nu se mai poate numi dragoste pentru animale, ci este o clara deviere psihica. Iubesc si eu animalele, inclusiv cainii, dar toate la locul lor. Exagerarile, ca in oricare alt domeniu, nu fac decat rau societatii, prin rezultate ca exemplul de mai sus, acest lucru fiind valabil si pentru Brasov.
Sunt si eu zurliu si poate unii zambesc uneori de comportamentul meu, inofensiv in font. Dar, avand odata ocazia sa o vad si sa o ascult pe doamna Lapis, cea cu protectia javrelor de Brasov – patrupedele, nu cele pe doua picioare – am ajuns la concluzia ca, pe langa dansa, sunt un exemplar bland si la locul lui. Caci doamna vorbea despre acesti caini, bineinteles afectat si cam miorlait, de parca era vorba de Dumnezeu ratacit pe Pamant, si nu ca despre niste haimanale care, in anumite imprejurari, pot deveni extrem de periculoase. Ca sa nu mai vorbim de banii cheltuiti cu intretinerea acelui camin pentru javrele comunitare, bani ce ar putea fi folositi, mai ales in contextul actualei crize, pentru ingrijirea copiilor si batranilor fara adapost sau a persoanelor ajunse mult sub nivelul saraciei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.