”Femeia care vorbește cu morții ii jignește grosolan pe cei vii: spune...

”Femeia care vorbește cu morții ii jignește grosolan pe cei vii: spune că a fost înjurată! Cine s-o creadă?

0 239

Mi-a scris într-o dimineață un individ care s-a recomandat ca fiind managerul lui Carmen ”Harra” Mureșan”, a povestit Prof. dr. Pop pentru EVZ :Nu am refuzat pe nimeni niciodată, așa că i-am spus să vină a doua zi la consultație. Am stabilit ora, iar ea nu s-a prezentat. Am primit telefon de la manager, la mult timp după ora stabilită pentru consultație, ca să-mi spună că mai întârzie. Tot la telefon am explicat că nu mai pot aștepta, că am alte angajamente și le-am bătut obrazul că nu au anunțat din timp că vor întârzia.Cert este că a doua zi am văzut în toată presa că sunt acuzată că am înjurat-o, că am folosit un limbaj trivial.” Nici pomeneală de așa ceva! Nu i-am spus nici măcar un cuvânt urât, nu am blestemat (!?!).
 Dacă o făceam,chiar recunoșteam. Dar nu e felul meu să fac așa ceva. M-a indignat situația și m-a făcut să mă întreb ce se urmărește”, 
a explicat Monica Pop, indignată de gestul ”parapsiholoagei” Harra. ”Nu înțeleg ce se urmărește…”, mai spune medicul.
Cititi:
 ”Un cadru medical trebuie să se gândească la sănătatea pacienților. Sunteți rasistă! M-ați insultat. Suntem de aceeași vârstă. Sunteți obligată să aveți o atitudine bună față de pacienți. Vă comportați ca la mahala! (…)
Am șase martori că m-ați înjurat. Vă dau în judecată! (…) Sunt cetățean american, nu ai dreptul să mă abuzezi verbal. Cum îți permiți să mă faci mincinoasă? Cine îți dă dumitale dreptul? Am 133 pulsul, chemați o ambulanță!
 a spus Carmen Harra, în cadrul emisiunii cu trasnai a lui Mihai Morar.
Atata doar, pentru ca la câteva minute după ce a cerut… asistență medicală, parapsiholoaga a susținut un mic show pe scenă, cântând și dansând...

In alt plan Prof.dr.Monica Pop, atentioneaza: Când lumina ochilor dispare, dintr-o ambiție prostească, viața acelui pacient devine un șir lung de suferințe. Unii medici și farmaciști își depășesc atribuțiile medicale și pun diagnostice sau dau tratamente greșite, cu efecte severe și, mai rău, uneori permanente.Prof. Dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, ne explică de ce medicii de familie, pediatrii și farmaciștii nu au voie să recomande tratamente sau să pună verdicte medicale în ceea ce privește sănătatea ochilor.:

„Fără menajamente, scurt și la obiect: medicii de familie, pediatrii și farmaciștii nu cunosc oftalmologie! În urma ignorării acestui fapt, multe cazuri care puteau fi tratate ușor au devenit cronice sau au avut consecințe grave, adică s-a ajuns la pierderea parțială sau totală a vederii. O diagnosticare incorectă des întâlnită în pediatrie este a glaucomului congenital. Dacă nu știu să-l recunoască sau nu trimit pacientul la specialist în timp util, consecințele sunt grave și, de multe ori, ireversbile. E un teren foarte periculos și care necesită doar opinia unui specialist”ne explică Prof. dr. Monica Pop.„Din păcate, acești medici și farmaciști nu văd rezultatele tratamentelor lor, deoarece atunci când problema se agravează sau devine cronică,abia atunci pacienții se adresează direct oftalmologului. Specialist care încearcă, fără succes uneori, să repare stricăciunea”, mai spune medicul.Cât de periculoasă poate fi terapia oftalmologică greșită?

Cazurile de conjunctivită virală, care se tratează ușor cu medicamentație antivirală, primesc tratament greșit, cu antibiotic.
Rezultatul poate fi dezastruos, spune dr. Pop: „Vă dau un exemplu: un șofer de tir din Galați, cu vedere perfectă. A făcut o conjunctivită virală și i-a fost recomandat de către un medic care nu era oftalmolog, un tratament cu antibiotic. Omul a făcut o complicație, care se numește keratită punctată superficială, și a ajuns să vadă numai la un metru în fața ochilor. A venit ținându-se de pereți, om care în urmă cu două săptămâni vedea perfect”.

Pediatrii „să caște mai bine ochii”
În timp ce dr. Pop ne explică repercusiunile tratamentelor oftalmologice, un bărbat din provincie o apelează telefonic, cerându-i sfatul în legătură cu tratamentul bebelușului său, în vârstă de doar șapte luni. „Nu-i dați picături, nu-i dați antibiotic. Tot ce trebuie să faceți este să îl ștergeți cu ser fiziologic și comprese sterile”, îl sfătuiește ea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.