Felix Motanul il zgarie rau pe Matelot (I)

Felix Motanul il zgarie rau pe Matelot (I)

0 225

Recent, Dan Voiculescu, lider spiritusl al Partidului Conservator, i-a pus un diagnostic dur lui Basescu: „Ii tremur mana pe pahar, e boala psihica grava“
Aceasta s-a petrecut in cadrul unui interviu acordat cotidianului „Cotidianul”, din care imi permit sa va prezint cateva dintre raspunsurile lui Voiculescu la intrebarile reporterului, raspunsuri legate de viata politica a tarii si intamplarile din cadrul ei, aceasta dupa ce „mogulul” a afirmat ca intrarea PSD+PC la guvernare alaturi de PD-L a fost o greseala, dupa cum la fel este si ramanerea in continuare la putere.
Iata in continuare, in cateva episoade, intrebarile si raspunsurile
Intrebare: Domnul Codrut Seres sustinea recent ca Alianta PSD+PC e asemenea unui porumbel pe o ramura, caruia ii aluneca piciorul, iar alianta sta sa se rupa. Sunteti multumit de colaborarea cu PSD?
Raspuns: De regula, cand spui „sunt multumit de o relatie”, inseamna ca ti-ai satisfacut niste scopuri. In functie de scopurile pe care le ai, te declari sau nu multumit. Noi, practic, nu am avut niste scopuri in relatia asta si ca atare nici nu ma preocupa, nici pe partid nu-l preocupa, respectiv cate posturi am luat, ce avem ca beneficiu, daca s-au tinut de cuvant cu ce au promis. Sigur ca nu s-au tinut de cuvant, dar nu cred ca asta e important.
I.: Totusi, domnul Seres era nemultumit de faptul ca nu au fost numiti oameni de la PC in deconcentrate.
R.: Daca astea sunt considerate nemultumiri, atunci ele sunt. Dar, dupa parerea mea, nu astea sunt problemele majore care ar trebui sa ne deranjeze sau sa ne bucure. Ceea ce este ingrijorator e faptul ca ne indreptam spre o situatie generala foarte grava, fara precedent. Asta ne ingrijoreaza cu adevarat. Iar asta se intampla din cauza guvernantilor.
I.: Colegii dumneavoastra de alianta de la PSD sunt la guvernare.
R.: Asa e. Eu am recomandat de altfel, ºi nu ma feresc sa o spun, chiar si in sedinta de grup de data trecuta, iesirea PSD cat mai repede de la guvernare daca intr-adevar doresc sa convinga electoratul sa dea un presedinte social democrat Romaniei.
I.: Presupunand ca PSD se va retrage de la guvernare, ce ar urma, cine ar conduce tara?
R.: Eu stiu ca mediatorul suprem este Traian Basescu. Probabil ca domnul Traian Basescu, avand in vedere toamna in care urmeaza sau nu sa fie ales, va gasi o formula care sa prefigureze alegerile: va incerca o impacare cu liberalii, va conta pe voturile UDMR si va face un guvern mixt pentru a obtine cat mai multe voturi.
I.: Iesirea PSD de la guvernare nu ar spori incertitudinea politica si economica pe care o acuzati?
R.: Incertitudine exista, nu trebuie sa o mai creeze nimeni.
I.: Instabilitate politicã….
R.: Asta avem si acum: pisica cu soarecele, care il prinde pe care, care il pacaleste pe care, de aici se trag toate relele si de la rolul de mediator al presedintelui Basescu.
I.: Dumneavoastra ati fost de acord cu aceasta formula de guvernare?
R.: Nu. Eu am fost total impotriva si am lucrat puternic la o alianta PSD+PC+PNL. M-am intalnit frecvent cu lideri politici in perioada de dinainte sa se formeze actualul guvern, imediat dupa ce s-a ales Parlamentul. Majoritatea parlamentara pentru care am luptat eu a fost PSD+PC+PNL+UDMR. Asta n-a functionat din cauza faptului ca PNL a fost prost consiliat si a tinut foarte mult sa aiba primul-ministru in continuare, ceea ce era inacceptabil din punctul meu de vedere. Si doi – in PSD au fost niste colegi de-ai lor care au lucrat foarte bine la capatul celalalt si care au facilitat discuþia cu PDL. A fost o inabilitate cu PNL si o lucratura facuta PSD-ului de unii membri PSD.
I.: Solutii la criza? Domnul Mitrea propunea recent cresterea TVA cu doua-trei procente, domnul Patriciu sugera scaderea TVA dupa modelul maghiar.
R.: Parerea mea este ca nici domnul Mitrea, nici domnul Patriciu nu sunt, din motive diferite, oamenii care sa dea solutii. Si va spun si motivele. Mitrea pentru ca el nu are nimic in comun cu economia si nu stiu de unde Miron Mitrea vorbeste de TVA, iar Patriciu este un adept al capitalismului salbatic, care a urmarit intotdeauna segmentarea societatii pe principiul cine are, are, cine n-are, n-are. Un fel de principiu de jungla. E liberalismul salbatic, clasic, ala de demult, care nu mai functioneazã nicaieri pe glob. Din contra.

(va urma)

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.