Felicitări popor român pentru uriasul profit al PETROM!

Felicitări popor român pentru uriasul profit al PETROM!

0 370
 
 
de Mihai PâlÈ™u
Prin metode pur jurnalistice, am intrat în posesia ciornei discursului doamnei Mariana Gheorghe, director general PETROM, pe care dorea să-l citească, odată cu anunÅ£area profitului record de aproape 900 milioane de euro înregistrat de companie în anul de criză 2012. Cum era de aÅŸteptat, discursul pregătit de Mariana Gheorghe nu a fost aprobat de acÅ£ionarii OMV, adică de guvernul austriac. DeÅŸi doamna Gheorghe a ameninÅ£at că-ÅŸi va da demisia dacă nu va fi lăsată să-l citească aÅŸa cum l-a conceput, a fost refuzată politicos.
(Această situaÅ£ie internă din PETROM a rămas în coadă de peÅŸte. Vom reveni cu amănunte imediat ce vom afla cum au decurs negocierile.)
Stimaţi cititori, vă ofer pasaje din ciorna discursului d.nei Gheorghe , cenzurat de patronii OMV:
“Felicitări, popor român, că, în ciuda lăcomiei noastre de a urca preÅ£ul benzinei ÅŸi motorinei la 6,30 lei/litru, tu ai continuat fără crâcnire să cumperi tone de combustibili de la staÅ£iile noastre!
ÎÅ£i mulÅ£umesc, popor român, că ai reuÅŸit, în vremuri de restriÅŸte, să ne produci profit de aproape 900 milioane de euro în 365 de zile! La anul sper că o să mă ajuÅ£i să duc profitul la peste un miliard de euro. (…)
Felicitări, popor român, că nu ai ieÅŸit în stradă ca nenorociÅ£ii ăia de bulgari care, în loc să cumpere produse (inclusiv benzine si motorine) la preÅ£urile oferite de afaceriÅŸti veroÅŸi ca noi, dau jos guverne alese democratic!
Felicitări, popor român, că toată vara ÅŸi toamna trecută te-ai ocupat cu "decapitarea" lui Băsescu ÅŸi ne-ai lăsat pe noi să ne promovăm tarifele într-o liniÅŸte de mormânt. La un moment dat, chiar am crezut că este liniÅŸtea dinaintea furtunii, dar, omenos cum eÅŸti, nu ne-ai lovit cu un taifun de proteste. (…)
ÎÅ£i mulÅ£umesc, popor român, că nu te-ai dat în lături să mă sprijini în tentativa de a ajuta poporul prieten austriac prin dividendele plătite către OMV sau prin căpuÅŸarea altor servicii prestate de afaceriÅŸtii prusaci la PETROM!
Felicitări, popor român, că preferi să urmăreÅŸti tot ce miÅŸcă în războiul dintre Ponta ÅŸi Băsescu, iar a doua zi să dai fără crâcnire toÅ£i banii din buzunar pe energie, gaz ÅŸi combustibili.Felicitări, popor român, că eÅŸti un conservator înrăit ÅŸi nu vrei în ruptul capului să te transformi din mămăligă în dinamită!
ÎÅ£i mulÅ£umesc, popor român, că din banii pe care mi i-ai plătit, am dat – recunosc, cu strângere de inimă – ceva înapoi ÅŸi bugetului Guvernului Ponta II, conceput de nemuritorul Gheorghe Gherghina!
Felicitări, popor român, că, mulÅ£umită Å£ie, PETROM a crescut profitul OMV de la 1,5 la 15%, astfel încât statul austriac să-ÅŸi îndestuleze vistieria cu un profit fabulos, în detrimentul celei româneÅŸti! De fapt, 41% din profitul OMV a fost produs din banii tăi, popor român.Felicitări, popor român, că trăieÅŸti pe un areal plin cu petrol ÅŸi nu vrei să profiÅ£i ÅŸi tu un pic de pe urma bogăţiei din subsolul ţării tale. Atâta inocenţă rar mi-a fost dat să văd! (…)ÎÅ£i mulÅ£umesc, popor român, că datorită Å£ie voi primi, pe lângă salariul fabulos pe care îl încasez lună de lună, un bonus de profit cu 7 zerouri în coadă! În euro. (…)”.
Din motive care ne scapă, Mariana Gheorghe nu a vrut să-i mulÅ£umească public ex-premierului Adrian Năstase pentru că a cerut de la OMV, pentru PETROM, doar 700 de milioane de euro,restul fiind comision de intrare in U.E. În schimb, doamna Gheorghe ar fi vrut să încheie discursul astfel:
„Dumnezeu să binecuvânteze România, iar tu, popor, să rămâi docil, să ai putere de muncă ÅŸi de cheltuială, pentru ca PETROM să atingă un nou record în 2013!”
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.