Federaţia a adus medaliile degeaba : Corona Braşov – Dunărea Brăila 21-22...

Federaţia a adus medaliile degeaba : Corona Braşov – Dunărea Brăila 21-22 (13-13)

0 482

Reprezentantul Federaţiei Române de Handbal, Nicoleta Gâscă Alexandrescu, a adus degeaba la Braşov, medaliile de bronz ale Ligii Naţionale de handbal feminin, pe care trebuia să le înmâneze handbalistelor de la Corona, la finalul meciului cu Dunărea Brăila. Toată lumea a crezut că handbalistele de la Corona nu vor rata acasă victoria sau cel puţin meciul egal, care ar fi parafat prezenţa echipei braşovene pe treapta a treia a campionatului naţional. Nu s-a întâmplat aşa, pentru că Dunărea a venit la Braşov să-şi valorifice şi ea şansa mică pe care o avea, în confruntarea cu echipa braşoveană. A fost un meci aprig, cu destule clinciuri peste limita regulamentului, o partidă foarte disputată, în care greşelile au abundat, poate şi datorită mizei. Corona Braşov a ratat mult, în situaţii de ,,unu la unu”, inclusiv şase aruncări de la 7 m! Dunărea a condus mare parte din timp, în timp ce Corona a egalat în câteva rânduri şi chiar a avut avantaj în unele momente : 7-6 (min. 16), 12-10 (min. 25), 19-18 (min. 53). Finalul meciului a scos în evidenţă o luptă surdă, o încleştare fără perspective, în care handbalistele cu nervii mai tari şi cu dorinţă au avut cţştig de cauză. Dunărea a ştiut să joace în ultimele minute, impulsionată şi aşezată foarte bine pe teren de antrenorul Costică Buceschi, astfel încât a câştigat, oarecum neaşteptat, după înfrângerea la 7 goluri diferenţă, acasă, în etapa precedentă! Scor final : 22-21, pentru echipa brăileană, care păstrează acum şanse să ia locul echipei braşovene, pe podiumul campionatului.

Evoluţie sub aşteptări a principalelor marcatoare de la Corona…

De remarcat evoluţia sub aşteptări a golgheterei campionatului, Cristina Zamfir sau a extremei Laura Chiper.

Au înscris

Pentru Corona : Cartaş 4, Zamfir 3, Briscan 3, Chiper 3, Neagu 2, Raţiu 2, Hotea 2, , Bondar 1, Dincă 1.

Pentru Dunărea : Tiron 7, Pârvuţ 4, Horjea 3, Apetrei 3, Brot 2,  Moldovan 1, Czeczi 1, Irimia 1

,,Îmi felicit fetele pentru meciul de astăzi, însă cred că a existat o diferenţă de abordare la situațiile de unu la unu, unde noi am ratat mult prea mult, atît din acţiune, cît şi de la şapte metri. Personal m-aş fi aşteptat din partea unor fete care au jucat mai puţin în ultimul timp, să intre şi să pună mai serios umărul la treabă pentru o victorie. Din păcate, nu am reuşit, am greșit mult azi şi am ratat enorm. După deplasarea din Germania s-a văzut şi o oboseală în jocul nostru, exprimată prin alegerea neinspirată în teren, a unor soluţii tehnico-tactice din cele 12 – 14 pe care le-am pregătit. Brăila a jucat inteligent şi a fost mai proaspătă. Azi ne-a bătut o echipă care a stat într-un singur portar, în timp ce noi am avut trei și degeaba. Ne-am fi dorit o victorie, să putem oferi oamenilor din tribune o bucurie şi o dovadă de respect, cîştigînd acum medaliile de bronz. Din păcate, va trebui să mergem la Zalău și să cîştigăm acolo, pentru că nu avem altă soluție dacă vrem locul 3. Merităm această medalie pentru tot ce am avut de suportat în ultimul an, pentru felul cum am fost forţaţi să trecem peste un început mai greu de campionat şi pentru cît a trebuit să muncim ca să revenim în lupta pentru locul trei.Pentru ce am avut de suportat şi cum au vrut unii să ne paraşuteze de mai multe ori, pentru toate înjurăturile şi cum ne-au făcut preş, merităm acest loc trei şi aceste medalii„, a declarat antrenorul echipei braşovene, Bogdan Burcea, la finalul partidei.

În runda finală a Ligii Naţionale, se vor disputa două partide decisive pentru medaliile de bronz : HC Zalău – Corona Braşov şi Dunărea Brăila – HCM Roman.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.