Fed Cup: Dulgheru a restabilit egalitatea în meciul dintre România și Canada

Fed Cup: Dulgheru a restabilit egalitatea în meciul dintre România și Canada

0 607

Fed Cup: Alexandra Dulgheru a învins-o pe Bouchard și a restabilit egalitatea în meciul de tenis dintre România și Canada

Dulgheru, aflată pe locul 69 în ierarhia WTA, a făcut un meci formidabil, a forțat-o de multe ori pe Bouchard să greșească și a redat speranțele echipei României că poate promova în eșalonul de elită al competiției.

După eșecul surprinzător al Irinei Begu, Alexandra a început excelent meciul Bouchard, cu break, însă canadianca a întors scorul (2-1). Fiecare jucătoare și-a făcut serviciul, iar apoi au urmat câte un break de fiecare parte. După un ghem dificil, câștigat de româncă, pentru 4-4, Alexandra a reușit să ia un nou break, decisiv, iar apoi a închis primul set cu 6-4, după 43 de minute de joc.
Bouchard a părut decisă să schimbe situația la începutul setului secund, a condus cu 1-0, dar apoi Alexandra a egalat și a câștigat pe serviciul tinerei canadiene (21 ani). Bouchard și-a recuperat break-ul, iar apoi și-a făcut serviciul pentru 3-2. Au urmat momente excelente ale Alexandrei Dulgheru, care a reușit trei ghemuri la rând, desprinzându-se la 5-3. Dulgheru a irosit o minge de meci la acest scor, iar Bouchard s-a apropiat la 5-4. Ultimul ghem al meciului a fost și cel mai dramatic, având toate elementele. S-a jucat peste 13 minute, în care Alexandra a ratat patru mingi de meci, a comis două duble greșeli, dar a și salvat trei mingi de break. În cele din urmă a transformat a cincea minge de meci și a câștigat setul cu 6-4 și meciul, după o oră și 37 de minute.
Dacă Bouchard a reușit 22 de lovituri câștigătoare, iar Dulgheru 11, canadianca a făcut nu mai puțin de 42 de erori neforțate, iar Alexandra 20.

În prima partidă de simplu a zilei, Francoise Abanda a învins-o pe Irina Begu cu 4-6, 7-5, 6-4.
Potrivit tragerii la sorți, duminică, de la ora 20,00 (ora României), Bouchard va juca împotriva Irinei Begu, după care Abanda va primi replica Alexandrei Dulgheru. Bouchard a câștigat singurul meci direct cu Irina, anul acesta, în optimi la Australian Open, cu 6-1, 5-7, 6-2, iar Abanda și Dulgheru nu s-au întâlnit. Nu este exclus ca Irina Begu să fie înlocuită cu Andreea Mitu, din cauza problemelor medicale pe care le-a acuzat în meciul de sâmbătă, cu Abanda.
Meciul de dublu de pe Maurice-Richard Arena va opune perechile Gabriela Dabrowski (43 WTA dublu)/Sharon Fichman (141 WTA dublu) și Andreea Mitu (218 WTA la dublu)/Raluca Olaru (62 WTA la dublu), conform programului inițial.

Scurt istoric
România, care nu a mai jucat în eșalonul de elită al Fed Cup din 1992, a trecut în primul tur al Grupei Mondiale II de Spania, în februarie, la Galați, cu scorul de 3-2. Canada, fără principala sa jucătoare, Eugenie Bouchard, a fost învinsă cu 4-0, la Quebec, de Cehia, deținătoarea trofeului.
România și Canada s-au întâlnit o singură dată până acum în Fed, Cup, în 1983, în Elveția (Zurich), când echipa noastră se impunea cu 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale. Lucia Romanov a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Angela Walker, Virginia Ruzici a dispus cu 7-6, 6-0 de Carling Bassett, iar perechea Florența Mihai/Lucia Romanov a câștigat cu 6-3, 6-4 disputa cu cuplul Carling Bassett/Jill Hetherington, conform unei sinteze AGERPRES.

Gestul lui Bouchard vs mobilizarea lui Dulgheru
Camerele de luat vederi au surprins, sâmbătă, după victoria Alexandrei Dulgheru împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, un gest al sportivei din România care, imitându-și rivala, a evitat în glumă să dea mâna cu membri ai delegației României, trecându-și în schimb mâna prin păr. Presa canadiană scrie că delegația României i-a ținut isonul „eroinei zilei”, Alexandra Dulgheru, întreaga scenă fiind o „săgeată” la adresa lui Eugenie Bouchard, care, cu o zi mai înainte, refuzase să dea mâna cu românca la tragerile la sorți ale meciurilor.
„A fost un răspuns la ceea ce a făcut Genie, dar a fost mai mult o glumă între noi, nimic personal”, a comentat ulterior Alexandra Dulgheru, fără a fi prea convingătoare, scrie canoe.ca.
„A fost un moment ciudat și poate că m-a motivat mai mult”, a recunoscut românca, menționând că spiritul Fed Cup ar trebui să o facă pe Bouchard să revină la sentimente mai bune.
Sportiva din Quebec nu este la prima controversă de acest gen. Ea a refuzat să dea mâna și cu slovaca Kristina Kucova la precedentul duel din Fed Cup, din aprilie 2014.
„Nu este o superstiție, a răspuns Eugenie Bouchard, la insistențele jurnaliștilor pe această temă. Pur și simplu nu cred că ar trebui să-i urez noroc adversarei înainte de a se desfășura lupta. Nu se procedează niciodată așa în timpul meciurilor din timpul anului, deci nu văd de ce aș face asta înainte de un meci din Fed Cup. Nu am nimic personal cu adversara mea sau cu țara. Voi da mâna cu ea după meci, dar nu pentru a-i ura baftă”, a declarat Bouchard.
În ceea ce privește înfrângerea sa din meciul cu Alexandra Dulgheru, pierdut cu 6-4, 6-4, Bouchard nu s-a arătat prea afectată, scrie presa canadiană.
„Nu este rezultatul pe care îl doream, dar nu sunt dezamăgită de acest meci, pentru că am făcut un pas în direcția cea bună”, a declarat cea de-a șaptea jucătoare a lumii. Ea a spus că s-a simțit bine pe teren și că a știut să rămână concentrată.
Despre victoria compatrioatei sale Françoise Abanda împotriva Irinei-Camelia Begu, Bouchard nu a comentat prea mult. „Sunt mulțumită că a câștigat, dar tenisul ei și al meu nu au nimic în comun”, a spus ea, o declarație pe care presa canadiană o taxează drept „stupidă”.
„Poate ar fi cazul să-i reamintim Geniului (n.r. – joc ironic de cuvinte între denumirea în franceză pentru „geniu” și diminutivul numelui Eugenie – Genie) că Fed Cup este și o competiție în echipă…Individual, Bouchard trece efectiv printr-o perioadă proastă, după ce recent a pierdut primele meciuri la ultimele două turnee la care a participat, la Miami și Charleston”, scrie canoe.ca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.