Fecioara Maria, patroana spirituala a Brasovului, celebrata in procesiune

Fecioara Maria, patroana spirituala a Brasovului, celebrata in procesiune

0 683

La procesiunea religioasa au participat mii de credinciosi. Una dintre bisericile orasului a primit in dar o icoana din marmura si foite de aur de la calugarii manastirii Meteora din Grecia. Procesiunea a inceput cu o slujba religioasa la Biserica Sfanta Treime dupa care credinciosii s-au deplasat spre Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Piata Sfatului

La procesiunea religioasa au participat mii de credinciosi. Una dintre bisericile orasului a primit in dar o icoana din marmura si foite de aur de la calugarii manastirii Meteora din Grecia.
Procesiunea a inceput cu o slujba religioasa la Biserica Sfanta Treime dupa care credinciosii s-au deplasat spre Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Piata Sfatului.
La procesiunea dedicata Nasterii Maicii Domnului a fost purtata icoana din mozaic in stil bizantin maica Domnului Rugatoare realizata timp de sase luni in atelierele Manastirii Meteora.

Pe parcurs, pelerinii s-au oprit la Troita din Piata Unirii, la Colegiul National „Andrei Saguna” unde se afla bustul lui Andrei Saguna si apoi in Piata Sfatului, la Catedrala, unde a avut loc o alta slujba religioasa.fecioara maria1

La procesiunea de sambata au participat zeci de preoti, reprezentanti ai Mitropoliei Ardealului si foarte multi credinciosi.
Oamenii s-au rugat pentru sanatate si ajutor.

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu a fost declarata, in 2010, protectoarea Brasovului, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.