FDGR – liste deschise pentru alegerile din 2012

FDGR – liste deschise pentru alegerile din 2012

0 100

Actualmente, in toata Romania mai sunt doar circa 60.000 de etnici germani – sasi sau svabi, depinde de zona in care traiesc – ceea ce inseamna prea puþini membri chiar si pentru o formatiune etnica, mai ales cand ne gandim ca majoritatea au trecut de o anumita varsta, dar au preferat sa ramana pe meleagurile carpatine din varii motive, poate in primul rand sentimentale, dar si din nenumarate altele pe care nu le insir acuma, aproape fiecare prezentand particularitati. Asa ca reprezentantii Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) au instituit notiunea de membru simpatizant, adeziune care poate fi semnata si de romani sau apartinatori ai altor etnii
Astfel, acesti simpatizanti ar putea candida pe listele Forumului Democrat al Germanilor din Romania la alegerile locale din 2012
Afirmatia ii apartine lui Klaus Johannis, presedintele formatiunii etnice germane.
Motivul pentru care FDGR ar putea apela la membrii simpatizanti de etnie romana sau de alta conlocuitoare este, cum am aratat, numarul tot mai mic al etnicilor germani.
Dupa cum ne-a informat domnul Wolfgang Wittsock, presedintele organizatiei judetene Brasov al FDGR, un membru simpatizant ajunge sa aiba acest statut dup ace a depus o cerere la sediul FDGR, cerere care poate fi aprobata sau respinsa. Dupa indeplinirea formalitatilor si eventuala acceptare, cei in cauza pot solicita trecerea pe lista din partea Forumului pentru a candida la un loc in consiliile locale sau in cel judetean.
Domnul Wittstock a mai precizat si eventuale aliante electorale cu alte formatiuni politice de talie mai mica in scopul obtinerii de voturi si, implicit, locuri in respectivele consilii.
Personal vad ceva pozitiv in aceasta initiative, cu rezerva ca, in aceste conditii, ar putea sa apara o serie de oportunisti care sa dea din coate pentru un loc in fata. Dar intelepciunea germana, care masoara de zece ori pana sa taie o data, ma face sac red ca asemenea exemplare nu-si vor atinge scopul.
Pentru lamuriri suplimentare brasovenii si cei din judetul Brasov se pot adresa FDGR, filiala Brasov, situat pe strada Gh.Baiulescu nr.2, in apropiere de Poarta Schei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.