Al treilea eşalon al fotbalului românesc a pornit de ceva timp la drum, fără ca echipa FC Hărman, care reprezintă judeţul Braşov în liga a treia, să depăşească tracul debutului, fiind la prima participare în acest eşalon fotbalistic. De aceea, conducerea echipei a organizat astăzi o conferinţă de presă, în care a prezentat echipamentul de joc, dar şi obiectivele acestui sezon, considerând că acum se poate porni de la capăt după un necesar restart. Până acum, echipa are o singură victorie : 1-0, în chiar prima etapă, în meciul cu Concordia Chiajna II. În rest, înfrângeri, chiar şi după ce echipa a condus, ceea ce trădează lipsa de experienţă a unor jucători foarte tineri, care fac parte din lotul echipei. Totuşi, antrenorul echipei, Gabi Kajcsa, nu este de acord cu aceasta : ,,Suntem într-o situaţie destul de grea, din punct de vedere al jocului şi al rezultatelor. Mi-ar fi foarte uşor să spun că lipsa de experienţă că multele greşeli personale sunt cauzele principale. Consider că primul vinovat că suntem aici, în această situaţie, sunt doar eu. Voi încerca să le schimb jucătorilor atitudinea şi să le insuflu o mai mare dorinţă de victorie. Trebuie să înţelegem cu toţii că liga a patra nu se compară deloc cu liga a treia. Am crezut că dacă suntem un colectiv unit şi cât de cât stăm bine în teren şi avem aşezare bună o să facem faţă situaţiei, dar nu e aşa. Se pare că mai avem nevoie să eliminăm cu toţii, începând cu mine, acele greşeli, să dăm dovadă de mai mare maturitate, chiar dacă mulţi jucători sunt foarte tineri. Trebuie să ne dăm seama că suntem acum pe un drum descendnet şi de aceea nu voi părăsi această echipă şi promit că în această săptămână şi în cele care vor urma, o să redresăm situaţia

Vlad Boţia transferat de la FC Braşov : ,,Am venit cu sufletul deschis la această echipă. Sunt oarecum mâhnit de faptul că n-am simţit oarecum dat la o parte de la FC Braşov, dar tocmai de asta, am venit aici să arăt ce pot. Îi cunosc pe majoritatea jucătorilor unii au fost juniori la Braşov şi am jucat alături de ei. Vrem să demonstrăm că nu acesta trebuie să fie situaţia la echipă şi că putem mult mai mult. Suntem o echipă tânără, în formare, n-avem prea multe jocuri împreună. Cred că totul se va redresa pe parcurs. Gabi Kajcsa este un antrenor muncitor, el încearcă să ne arate unde greşim şi ce nu facem bine”.

Cristian Strătilă, căpitanul echipei : ,,Cred că trebuie să avem atitudine şi mai multă încredere în noi. Dacă greşim, imediat ne panicăm şi de aici jocul nostru are de suferit. Suntem o echipă şi trebuie să ne dăm încredere unul altuia. Ne dorim să fim o familie Ne-am dorit să promovăm, acum trebuie să tragem şi săieşim din această situaţie ingrată. Putem considera că meciurile de până acum au fost un accident, acum avem un adevărat moment zero, trebuie să ne redresăm şi să pornim la un alt drum”.

George Neagu, portar : ,,N-am jucat în ultimul meci, probabil pentru că am făcut nişte greşeli personale. Sper însă să revin cât mai curând în poartă şi să mergem înainte cu mai mult succes”.

Media de vârstă a echipei din Hărman este de 21 de ani. În lot sunt 7 jucători de 18-19 ani.

Următorul meci al echipei FC Hărman va fi sâmbătă (ora 17,00), pe teren propriu, cu CS Ştefăneşti.

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.