La startul partidei FC Braşov – Astra, din optimile de finală ale Cupei României la fotbal, cam toată lumea se aştepta la un succes clar al Astrei. Aceasta, pentru că între cele două echipe există diferenţă de valoare, iar Astra este chiar lidera Ligii I şi pentru că FC Braşov nu a avut o prestaţie prea bună în ultimele etape ale ligii secunde. Iar prima repriză avea să confirme aceste lucruri, pentru că Astra Giurgiu s-a văzut rapid în avantaj şi nu oricum, ci cu 3-0, prin reuşitele lui Tembo (min. 17), Budescu (min. 29) şi Ioniţă (min. 34). Ce a urmat depăşeşte însă orice imaginaţie şi poate califica meciul, într-unul pentru istoria fotbalului. În primul rând, FC Braşov nu a renunţat la luptă şi după pauză a intrat cu ambiţie în joc. Apoi, Matei a ratat un penalty, acordat la un fault asupra lui Olteanu (min. 57). Dar, nici aşa, meciul nu era jucat…FC Braşov a reuşit miracolul, înscriind gol după gol, în poarta unei echipe, care se socotise prea devreme învingătoare…Pentru FC Braşov au înscris, în uluiala general, Matei (min. 67), Olteanu (min. 88) şi din nou Matei (min 90)!! În aceste condiţii, meciul a intrat în prelungiri…Atunci şi-a intrat în rol arbitrul Iulian Dima, care i-a arătat două cartonaşe galbene (al doilea complet nejustificat) şi, implicit cartonaşul roşu, lui Matei, astfel încât acesta a fost nevoit să părăsească jocul. Decizia nu a dezechilibrat balanţa, decât cu două minute înainte de penalty-uri, când, chiar dacă portarul Mutu a fost faultat la o acţiune prelungită a oaspeţilor, Dima a acordat golul victoriei liderei Ligii I : 3-4, iar Astra merge mai departe în Cupă!

La conferinţa de presă de după meci, şi-a intrat în rol antrenorul oaspeţilor, Şumudică, dezvăluind faptul că este foarte supărat pe elevii lui, care au tratat meciul superficial, după 3-0. Apoi, ,,Şumi” s-a dat din nou în spectacol, susţinându-şi nevinovăţia, legată de recentul incident cu arbitri, deşi toată lumea a văzut imaginile care îl incriminează…

Aşa s-a scris istoria acestei partide, pe care ,,stegarii” nu au cum să o uite prea curând. Păcat însă, că din cauza unui arbitru incorrect, Matei, unul din cei mai buni jucători ai Braşovului, va fi suspendat în meciul important care urmază în liga secundă, cel de la Satu Mare.

Au scris istorie pentru FC Braşov : Mutu – David (Mareş), Hlinca (Istrofor), Puţanu, Letan – Poverlovici, V. Munteanu, Olteanu, Avram (Perju) – Ene, Matei.

6  1Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.