FC Brasov este in faliment in proportie de 99%!

FC Brasov este in faliment in proportie de 99%!

0 466

Conducatorilor brasoveni nu le venea sa creada ca un club care se pregatea sa sarbatoreasca in aceasta vara implinirea a 80 de ani de la infiintare poate disparea printr-o decizie a ANAF. Presedintele de onoare, Romica Pascu, spune ca, de fapt, datoriile FC Brasov nu sunt atat de mari iar clubul ar fi putut sa le plateasca foarte usor in cazul unei promovari

Creditorii si reprezentantii FC Brasov s-au intalnit marti, la pranz, la sediul clubului in vedera aprobarii planului de reorganizare. Reprezentanta ANAF a venit insa de la Bucuresti cu decizia conducerii Fiscului de a cere falimentul clubului brasovean.
Pe langa ANAF, care detine 73% din datoriile clubului, s-au mai opus planului si jucatorii care aveau bani de primit de la club, cu exceptia portarului Daniel Mutu si a fostului jucator al „stegarilor”, Adnan Aganovic. Conducatorilor brasoveni nu le venea sa creada ca un club care se pregatea sa sarbatoreasca in aceasta vara implinirea a 80 de ani de la infiintare poate disparea printr-o decizie a ANAF.
Presedintele de onoare, Romica Pascu, spune ca, de fapt, datoriile FC Brasov nu sunt atat de mari iar clubul ar fi putut sa le plateasca foarte usor in cazul unei promovari. ANAF spune ca are de primit 23 de milioane de lei, dar FC Brasov a contestat in instanta 16 milioane.
Managerul Vasile Dochita nu mai vede nicio cale de iesire din actuala situatie si spune ca va trebui sa le transmita fotbalistilor sa-si gaseasca echipe.fc dochita
Marele sau regret este ca a facut eforturi pentru ca totul sa fie la zi la club de la sosirea sa, insa datoriile mai vechi nu le-a putut acoperi.
Singurul care a venit cu o posibila solutie este medicul echipei, Gheorghe Popa, care spune ca va depune la tribunal o scrisoare de intentie a unui grup italian care isi doreste sa preia echipa.
O alta salvare a echipei ar putea fi faptul ca urmeaza sa fie deschis un proces penal in care patronul Ioan Neculaie este acuzat de mai multe fapte, printre care unele legate de active ale clubului, situatie in care procesul in civil ar trebui sa astepte o solutie definitiva in cel penal. FC Brasov a intrat in insolventa cu un an in urma, cand, pentru a scapa de datoriile mari catre mai multi jucatori, patronul Ioan Neculaie a ajuns la o intelegere cu SILNEF, care a dat in judecata clubul si a obtinut intrarea in insolventa pentru o datorie de 7.000 de euro.
Pana la urma s-a dovedit ca tertipul patronului echipei brasovene a fost doar o amanare a sfarsitului unui club de mare traditie in Romania. In aceasta dimineata, reprezentantii ANAF vor depune la Tribunalul Brasov cererea de intrare in faliment a clubului fanion al Brasovului.
Daca nu se va intampla vreo minune, in aproximativ zece zile ar putea fi declarat falimentul celei mai iubite echipe sportive pe care a avut-o Brasovul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.