Victorie mare, succes necesar ca aerul, pentru FC Braşov, în etapa a 29-a a Ligii I de fotbal: 1-0 cu CS U Craiova, în deplasare! Victoria a fost cu atât mai neaşteptată, cu cât FC Braşov a evoluat mult timp în inferioritate numerică, datorită eliminării lui Gabi Matei, după o intrare imprundentă. Dealtfel, este pentru a doua oară când Matei îşi lasă echipa în inferioritate numerică, în momente decisive. Din fericire, FC Braşov a gestionat perfect meciul, a profitat de jocul slab al unor gazde care nu mai au pentru ce lupta în acest final de campionat şi a obţinut trei puncte uriaşe, care le mai dau speranţe, pentru evitarea retrogradării. După patru înfrângeri consecutive, a venit, iată, o victorie mare, iar FC Braşov a trecut, temporar, ce-i drept,peste linia retrogradării. Unicul gol al meciului a fost înscris de Bencun, cu un lob, dupăo centrare a lui Constantinescu (0-1, min.79).

Au evoluat : Iacob – Străuț, Leko, L. Goian, Novak – Matei, Juric, Aganovic, Cr. Ganea ( 86 Novakovic) – M. Constantinescu (93 Buga), Ţîră (56 Bencun).

După meci, antrenorul Adrian Szabo a declarat : ,,Am obţinut un succes meritat. Era una din ultimele şanse de a rămâne în lupta pentru supravieţuire. Acum nu trebuie să ne bucurăm prea mult, pentru că următorul meci bate la uşă. O să avem câteva probleme de efectiv, pentru următoarea partidă, dar avem o rotaţie în echipă şi sper să găsim cea mai bună formulă de echipă”

FC Braşov are acum 31 de puncte şi va juca etapa viiitoare cu CFR Cluj, la Braşov (sâmbătă, 2 mai, ora 16,00).

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.