Faţada Rectoratului ar putea fi gata până la sfârşitul verii lui 2019

Faţada Rectoratului ar putea fi gata până la sfârşitul verii lui 2019

0 201

În 2019 ar putea începe lucrările şi în interior, partea care nu a fost restaurată. Acum, Universitatea este în faza de obţinere a avizelor pentru autorizaţia de construcţie

Lucrările de restaurare trebuie desfăşurate în condiţii de temperaturilor mai ridicate, pentru că au anumite restricţii.
Clădirea Rectoratului, construită în stil neorenascentist, cu picturi „sgraffito”, la sfârşitul secolului al XIX-lea (între 1881 şi 1885), a fost proiectată de către arhitectul Peter Bartesch. Iniţial, a fost Palatul Casei de Pensii şi sediul Prefecturii.

După mai bine de un secol în care nu a fost restaurată, în toamna anului trecut, faţada imobilului a intrat în şantier. După ce a fost curăţată, s-a făcut o evaluare a tuturor părţilor care trebuie restaurate, iar acum se lucrează la partea artistică.

Lucrările la faţada clădirii Rectoratului au fost estimate iniţial la 3,7 milioane lei. Instituţia a postat însă recent pe SEAP un anunţ pentru continuarea lucrărilor de restaurare a faţadei, în valoare de peste 2,67 milioane lei.

În 2019 ar putea începe lucrările şi în interior, partea care nu a fost restaurată. Acum, Universitatea este în faza de obţinere a avizelor pentru autorizaţia de construcţie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.