Fatada noua pentru Cimitirul Municipal

Fatada noua pentru Cimitirul Municipal

0 60

Municipalitatea s-a pus pe treaba. Nu stim daca acest aplomb se datoreaza campaniei electorale ce tocmai a inceput sau edilii nostri chiar simt responsabilitatea crearii si asigurarii unui spatiu mai reconfortant pentru alegatorii lor. Cert este ca, initial, acestia s-au pucat sa remodeleze toat arterele principale care strabat orasul Brasov, apoi au mai facut si cateva parcari, mai mult rezidentiale decat publice si ne-au atins la coarda sensibila a simtului estetic prin amplasarea de lalele la tot pasul, ca sa observam si noi ca a venit primavara.
Dupa ce s-au ocupat indeaproape de cele lumesti, edilii si-au adus aminte ca toate sunt in van pentru ca suntem, nu-i asa?, muritori, si si-au indreptat atentia spre locurile de odihna pe veci. Mai exact, acestia vor acum sa reconditioneze si sa reabiliteze Cimitirul Municipal. In acest scop, municipalitatea a alocat aproximativ 500.000 lei pentru lucrari de modernizare, si anume: grilaj nou la fatada, cu o inaltime de 2,5 metri, sistem de iluminat nou si garduri din panouri de beton pe toate laturile locului de veci.
Consiliul Local a aprobat organigrama pentru Serviciul Administrare Cimitir Municipal (SACM), odata cu preluarea cimitirului, la 1 martie.
„Mai intii s-a constituit o echipa de sapte oameni care se ocupa permanent de curatenia aleilor cimitirului, alei care sint considerate spatiu public si apartin municipalitatii. Totodata, a fost finalizata prima faza de reabilitare a iluminatului public in zona, fiind montati stilpi si corpuri de iluminat in zona fatadei, pina la strada Dimitrie Anghel, si pina la jumatatea celor doua alei principale. Mai trebuie doar sa se realizeze legaturile cu reteaua principala si sa fie puse in functiune“, a declarat Mihai Cojocaru, seful SACM.
„Am cerut aceasta locatie pentru ca oamenii sint nemultumiti si tot la Primarie ajung sa se plinga. Cimitirul arata groaznic, este neingrijit, bintuit de ciini vagabonzi, exista o multime de lucruri care nemultumesc brasovenii. Vom gestiona direct aceste probleme, prin Directia Patrimoniu. Am infiintat pentru asta Serviciul de administrare cimitire, exista un sef de serviciu care se va ocupa de aceasta problema, a fost aprobata si organigrama. Avem in intentie ca macar pe ultimul drum omul sa mearga linistit“, a declarat, in luna martie, primarul George Scripcaru.
Amin.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.