Fata noua pentru statiunea Borsec

Fata noua pentru statiunea Borsec

0 75

Localitatea Borsec, cea care a dat numele uneia dintre cele mai bine vandute ape minerale imbuteliate de pe piata din Romania, continua modernizarea pentru a se incadra cu adevarat si din toate punctele de vedere in standardele europene.
Astfel, municipalitatea va organiza, la sfarsitul lui septembrie, o licitatie pentru a desemna firma care se va ocupa de constructia unui complex balneoclimateric, cu sali de tratament, saune si bazine pentru bai, proiectul finantat in principal de Ministerul Turismului, cu o valoare de 4,77 milioane euro, fara TVA.
„Proiectul are ca scop relansarea turismului, dupa ce in anul 2002 s-a inchis singura baza de tratament care functiona in Borsec. Noul centru va dispune printre altele de o baza de tratament, cu sali de masaj si hidroterapie, tratament cu namol, bazine pentru bai termale, saune, sali pentru gimnastica medicinala si bazine wellness. Investitia este estimata la 4,7 milioane de euro, fiind in principal fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), dar si ale primariei”, a declarat primarul orasului Borsec, Mik Jozsef.
El a adaugat ca lucrarile de constructie a complexului vor dura trei ani.
Centrul va avea o suprafata construita de peste 4.500 de metri patrati si o capacitate de pana la 1.200 de persoane pe zi.
Ca mai toate statiunile turistice din Romania, care sunt administrate de un ministru care e mai interesat sa-si achiziioneze geanta de la Prada si pantofi Manolo, si statiunea balneclimaterica Borsec este aproape de paragina. Potrivit datelor statistice si declaratiilor primarului localitatii, in ultimii 15 ani, numarul turistilor care au venit aici sa se trateze a scazut dramatic si de neimaginat pentru o tara despre a carei economie, se spune, ar trebui sa fie pe un trend ascendent. Astfel, la Borsec au venit cu peste 80% mai putini turisti decat in 1995.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.