Farsa Duda de Hohenzollern

Farsa Duda de Hohenzollern

0 95

Ziarul „Cotidianul” publica in deschidere pe prima pagina a editiei de astazi un interviu cu Karl Friedrich de Hohenzollern, mostenitorul Casei Princiare din care se trage si Casa Regala a Romaniei. Principele Karl, desemnat deja seful Casei in conditiile in care tatal sau, Freidrich Wilhelm, este atins de dementa, vorbeste despre impostura in care se gaseste Radu Duda, ginerele Regelui Mihai si sotul principesei Margareta. Desemnata oficial succesoare de catre Regele Mihai, care a intuit ca Hohonzollernii veritabili traitori in Germania nu vor fi interesati sa fie suveranii Romaniei.
Dar descendentele arborescente ale Casei Princiare germane nu sunt la fel de interesante precum declaratiile Principelui mostenitor Karl Friedrich despre impostura in care se gaseste Principele Radu Duda. Nu doar in ipostaza sa de candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie cat in aceea de a folosi public numele Hohenzollern, despre care Principele Karl Friedrich spune ca este aducator de privilegii si avantaje. Vlastarul german spune ca i-a cerut lui Duda inca din 2004, cand candida la alegerile parlamentare, sa renunta a implica numele dinastiei in chestiuni politice si povesteste ca tatal sau a cedat insistentelor Regelui Mihai de a obtine o ascendenta nobila pentru ginerele sau.
Karl Friedrich spune chiar ca acordarea titlului de Hohenzollern lui Radu Duda este o farsa.
Nu mai sunt cartelile plebei sau invidiosilor despre titlul nobiliar al lui Duda, ci parerea unui vlastar veritabil al dinastiei germane.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.