Fara table indicatoare si afise pe copaci

Fara table indicatoare si afise pe copaci

0 103

Ieri a fost organizata, de catre o organizatie nonguvernamentala, o actiune de „curatare” a copacilor din sectorul I de reclame, table indicatoare etc Actiunea nu se va limita doar la aceasta zi, ci va fi repetata pana se vor elibera toti arborii de aceasta povara.
„Mergem pe fiecare strada unde vedem placute pe copaci si le demontam. In Herastrau, am reusit sa convingem proprietarii de terase sa dea jos din copaci trei camere de filmat, instalatii de sonorizare si lumini. Vrem sa eliberam copacii de reclamele ilegale pentru a-i ajuta sa creasca normal si sa ne ofere un aer mai curat”, a spus Gabriel Paun, organizatorul proiectului.
Echipa formata din sapte voluntari ai organizatiei au pornit la lupta inarmati cu surubelnite, clesti, patente, scarite si este insoþita de agenti de politie comunitara. Actiunea a inceput la ora 10 in zona Pietei Victoriei si s-a terminat la ora 19, pe Calea Floreasca.
„Incercam cu vorba buna sa-i convingem pe oameni sa renunte la aceste afisaje ilegale. Politia face fotografii fiecaruia, iar primaria va transmite avertisment fiecarui autor cunoscut. Cei care promit sa dea placutele jos si nu se conformeazã – vom reveni sa verificam – vor fi sanctionati cu amenzi”, a mai spus Gabriel Paun, coordonatorul acestor actiuni.
Fieraraia demontata va fi dusa, la sfarsitul zilei, la containerul special destinat colectarii de metale.
Campania va continua marti in sectorul 2, pe 10 mai in sectorul 3, pe 24 mai in sectorul 4, pe 31 mai in sectorul 5 si pe 14 iunie in sectorul 6, cu speranta ca se va reusi sa se scoata toate afisajele de pe copacii din Bucuresti.
Si la Brasov putem vedea o gramada de copaci incinsi cu coliere de metal purtand diferite table de afisaj, la multi arbori aceste coliere fiind deja adanc intrate in scoartza. Ar fi bine ca Primaria, daca nu se va gasi altcineva, sa ia exemplu de la cei din Bucuresti si, in cadrul unor zile planificate si sub directa indrumare a primarului George Scripcaru, sa actioneze la fel ca cei din Bucuresti, luand cartierele brasovene la rand si eliberand arborii de acele centuri metalice care ii termina.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.