Fara reclama agresiva sau autocolante si abtibilduri in vitrine

Fara reclama agresiva sau autocolante si abtibilduri in vitrine

0 597

Potrivit lui Gheorghe Mitran, directorul Directiei Judetene de Cultura Brasov, multi agenti economici sunt indisciplinati si nu se supun legislatiei in vigoare, care stipuleaza publicitate cu caracter restrans in zonele istorice.

Asa vor trebui sa arate societatile comerciale care functioneaza la parterul cladirilor monument istoric. Directia Judeteana de Cultura vrea sa amendeze firmele amplasate in aceste edificii daca nu respecta legea afisajului. Multe fatade au fost curatate deja de bannere si afise ostentative.

Inspectorii Directiei Judetene de Cultura vor informa agentii economici din Centrul vechi cu firme care functioneaza la parterele cladirilor istorice despre obligatiile pe care le au fata de protejarea monumentelor istorice pe care le utilizeaza, in calitate de proprietari sau chiriasi.

Potrivit lui Gheorghe Mitran, directorul Directiei Judetene de Cultura Brasov, multi agenti economici sunt indisciplinati si nu se supun legislatiei in vigoare, care stipuleaza publicitate cu caracter restrans in zonele istorice.muresenilor3

Agentii economici au fost informati si pina acum despre modul in care pot face publicitate, prin amplasarea de firme luminoase sau reclame de vitrine, astfel incit sa nu afecteze monumentele istorice.

Firmele amplasate in tot centrul istoric, dar in special cele de pe strada Republicii, strada Muresenilor, Bulevardul Eroilor, strada Dobrogeanu-Gherea, Sirul Beethoven si Aleea Tiberiu Brediceanu sunt vizate de controlele Directiei Judetene de cultura. In prima faza se vor da avertismente si se vor dispune masuri de conformare dupa care se va trece la amenzi care pot ajunge pina la 8.000 de lei. Pe strada Republicii, pe unde inspectorii au trecut deja, multe reclame si firme au fost date jos de pe fatadele caselor monumente istorice.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.