Fără precedent – interpelare șoc: PNL cere MAE să spună dacă ne-ar...

Fără precedent – interpelare șoc: PNL cere MAE să spună dacă ne-ar putea invada rușii

0 23

O interpelare explozivă pe adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, vine de la partidul de guvernămînt, PNL, care vrea să știe cît de mari sunt șansele ca România să fie invadată de ruși, în contextul evenimentelor tensionate din Belarus.

Presiunea exercitată de Belarus la granița Poloniei, prin împingerea refugiaților și obligarea UE de a-i accepta, reiterează conflictul tensionat dintre guvernul de la Minsk și comunitatea occidentală.
Cu toate acestea, având în vedere numărul mare de vieți omenești care se află în pericol, anumiți experți afirmă că suntem martorii unui episod care are un potențial incendiar mai mare decât tensiunile din ultirnii ani, în special prin implicarea Federației Ruse.
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat că guvemul rus ar coordona această criză și ar susține tranzitul refugiaților, astfel fiind un suporter al tacticilor de război hibrid împotriva UE aplicate de Belarus.
Președintele rus Vladimir Puțin a depus eforturi și în trecut pentru a menține Ucraina și Belarus sub influența sa, cele două state fiind avanposturile sale de apărare în relație cu Occidentul”
se afirmă în interpelarea deputatului Mugur Cozmanciuc.
În consecință, acesta cere MAE să răspundă la următoarele întrebări:
”1. Ce implicații are această criză pentru România în calitate de membră a UE și NATO?
2. Cât de probabilă credeți că este o invazie armată clasică în contextul disproporției de forțe dintre NATO și Federația Rusă?”.

BOGDAN T. I.
Sursa. inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.