Fara pensii nesimtite

Fara pensii nesimtite

0 62

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a declarat, luni, ca in maxim doua saptamani articolul din Statutul senatorilor si deputatilor care asimileaza pensiile parlamentarilor cu cele ale magistratilor va fi abrogat, in urma proiectului de lege depus la Parlament in acest sens, informeaza Mediafax. Potrivit lui Duvaz, acest articol va fi abrogat in cadrul unei sedinte reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, urmand sa se revina la situtia initiala, in care parlamentarii au aceleasi conditii de pensionare ca oricare alt cetatean.
Duvaz a declarat ca incercarea premierul Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu de a acredita ideea ca Executivul a cazut in urma motiunii de cenzura pentru ca parlamentarii nu au vrut sa-si anuleze pensiile privileagiate este una „incorecta”, bazata pe un demers „fals”.

Social-democratul l-a acuzat pe premierul in exercitiu, Emil Boc, de faptul ca „a mintit” in fata Parlamentului atunci cand a vorbit de existenta pensiilor unor parlamentari, care ar atinge cuantumul de 8.000 de lei, aceasta suma fiind mai mare decat salariul brut al unui parlamentar.

El a aratat ca PSD doreste ca problema pensiilor privilegiate ale pensionarilor sa fie finalizata inainte de intrarea in plin in campanie electorala.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.