Fara invatamant la distanta in cadrul Universitatii Spiru Haret

Fara invatamant la distanta in cadrul Universitatii Spiru Haret

0 172

Iata ca este oficial! Se desfiinteaza invatamantul la distanta integral din toate centrele Universittaii Spiru Haret.
Ecaterina Andronescu a declarat ieri ca, in urma modificarii HG 749/2009, invatamantul la distanta se desfiinteaza integral din toate centrele Universiatii „Spiru Haret”.
„S-a emis o ordonanta saptamana trecuta, azi (ieri, n.a.) se publica in Monitorul Oficial. In acea ordonanta intrau reglementari care sa regleze intrarea in legalitate a Universitatii Spiru Haret. In speta, se desfiinteaza invatamantul la distanta integral din toate centrele universittaii, centrele teritoriale, precum si mai multe lucruri”, a declarat Ecaterina Andronescu inainte de vizita la invitatia premierului Emil Boc.

„Ieri (alaltaieri, n.a.) am adaugat la fosta Hotarare de Guvern acele specializari de la invatamantul de zi si frecventa redusa care au fost acreditate. Eu cred ca si cu decizia de ieri si mai ales cu ordonanta de saptamana trecuta am creat cadrul legal pentru functionarea in limitele normalului si mai ales in limitele legalitatii a Universittaii Spiru Haret”, a mai precizat Andronescu.

Studentii au voie sa dea examen la facultatile unde au acreditare sau sunt autorizate. Pe de alta parte, „au fost scoase complet din circuit cele care au functionat atatia ani de zile in afara legii”, a conchis Ministrul Educatiei.
Guvernul a decis sa introduca instituþia de invatamant privat in lista celor acreditate, modificand hotararea de guvern in care nu se regasea. Astfel, din toamna, universitatea poate organiza examen de admitere, insa doar la specializarile acreditate sau autorizate.
Executivul a modificat HG 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor de invatamant superior si a specializarilor si programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea.
Concluzie: aveti grija unde va inscrieti la admitere in invatamantul Universitatii Spiru Haret, dar si al celorlalte institutii de invatamant particulare, cu activitate mai putin cunoscuta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.