Fara garantii guvernamentale pentru JO 2020

Fara garantii guvernamentale pentru JO 2020

0 593

Ceva mai mult de trei saptamani au ramas pana cand se va decide gazda Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret din 2020. Singurele orase ramase in cursa sunt localitatea elvetiana Lausanne si Brasovul. Fiecare dintre cele doua orase are atuuri, dar si parti vulnerabile. Asa cu se intampla si in cazul altor proiecte mari, Brasovul depinde de implicarea Guvernului, nu foarte binevoitor la adresa orasului de sub Tampa

Ceva mai mult de trei saptamani au ramas pana cand se va decide gazda Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret din 2020. Singurele orase ramase in cursa sunt localitatea elvetiana Lausanne si Brasovul. Fiecare dintre cele doua orase are atuuri, dar si parti vulnerabile. Asa cu se intampla si in cazul altor proiecte mari, Brasovul depinde de implicarea Guvernului, nu foarte binevoitor la adresa orasului de sub Tampa.

Daca Lausanne are avantajul ca este si sediul Comitetului Olimpic International (C IO), orasul nostru a fost o gazda excelenta pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013, cand membrii CIO au fost impresionati de conditiile oferite de Brasov. Pe 31 iulie, in cadrul unei festivitati care se va desfasura la Kuala Lumpur, se va lua si decizia finala. Managerul orasului, Miklos Gantz, spune ca Brasovul are cateva avantaje importante in competitia cu elvetienii.

In Elvetia, sportivii ar fi cazati intr-un campus universitar care este in constructie, iar preturile ar fi mai mari decat la hotelurile din Brasov, care ofera conditii mult superioare. Daca la Lausanne ar fi nevoie si de deplasari de peste 100 de kilometri pentru gazduirea unora dintre competitii – chiar si in Franta – la Brasov distantele ar fi mult mai mici.In schimb, noi ar mai trebui sa construim cate o baza pentru curling si snowboard iar garantiile guvernamentale sa fie mai solide.fote biatlon

Romania nu prezinta nici garantii guvernamentale suficiente. CIO spune ca doar o scrisoare a premierului nu e suficienta, mai ales ca Guvernul Ponta nu a platit nici acum ce s-a construit la initiativa ministrului Elena Udrea la Rasnov pentru FOTE 2013. Chiar si asa, edilii brasoveni sunt increzatori ca Executivul isi va respecta angajamentul.

Pentru ca la festivitatea de la Kuala Lumpur Brasovul sa fie cel ales, autoritatile locale au pregatit un filmulet de 20 de minute cu prezentarea tuturor bazelor care vor gazdui intreceri, dar si a oraselor in care se vor desfasura acestea. In Malaysia va fi prezenta si o delegatie de 15 persoane de la Brasov, Predeal, Rasnov, Cheile Gradistei si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, din 28 iulie pana in 31 iulie, cand se va lua si decizia finala.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.