Fara CIOCOLATA la Brasov?

Fara CIOCOLATA la Brasov?

0 206

De-acum este clar, Brasovul a ramas fara ciocolata!
Fabrica vestitei ciocolate Poiana din Brasov, prima investitie a americanilor de la Kraft Foods in Romania, si-a inchis definitiv portile odata cu transferul ultimelor doua linii la Ghimbav, intr-o fabrica detinuta de RAP Group, dar si in fabrica detinuta de Kraft Foods in Bulgaria.
RAP Group, un fost furnizor de echipamente al Kraft, a demarat in aceasta luna productia pentru compania americana intr-o locatie noua din Ghimbav (judetul Brasov). Grupul controlat de omul de afaceri brasovean, Radu Popeia, ar putea lansa propriile branduri de dulciuri, insa pana acum nu a inregistrat nicio marca de dulciuri la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci).
Investitia in fabrica de ciocolata din Ghimbav, cu o suprafata de 4.500 de metri patrati, poate fi estimata la peste 5 mil. euro. Circa 70 de oameni lucreaza in prezent in aceasta locatie, informeaza Ziarul Financiar.
„Angajatii preluati de RAP de la Kraft Foods au fost transferati in fabrica de la Ghimbav”, au precizat repre¬zentantii Kraft Foods Romania.
Raptronic a fost implicata si in construirea fabricii de snacks-uri Intersnack din Ghimbav, inaugurata anul trecut, si in proiectul de retehnologizare a fabricii Kandia-Excelent din Bucuresti, potrivit informatiilor de pe site-ul oficial al companiei.
Reprezentantii grupului nu au oferit detalii despre investitia in prima sa fabrica de ciocolata. In acest moment, RAP produce la Ghimbav batoanele de ciocolata Smash si bomboanele Chokotoff din portofoliul companiei americane, dupa ce in ultimul an acesta a activat in interiorul fabricii Poiana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.