Fara Cancescu, Judetul Brasov are sanse sa iasa din stagnare!

Fara Cancescu, Judetul Brasov are sanse sa iasa din stagnare!

1 639
Adrian Veştea care a luat locul dupa 12 ani! infractorului dovedit Aristotel cancescu incearca la Brasov sa aplice politica sa de dinamizare a vietii si activitatii social economice in judet Astfel ,a anunţat că vrea să transforme Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB)  într-o structură cu adevărat funcţională, care să ajute autorităţile locale să pregătească şi să implementeze proiecte„Ne-am propus ca această agenţie să fie formată din profesionişti, care să vină în sprijinul primăriilor în vederea accesării fondurilor europene sau a celor alocate de la bugetul de stat”, a anunţat Veştea. De altfel, şeful Executivului Judeţean afirmat că la CJ a fost adus deja un specialist de la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Daniel Grigoraş, care s-a ocupat de monitorizarea proiectelor finanţate din fonduri europene. „Acesta a fost angajat consilier personal în biroul propriu”, a explicat Adrian Veştea.
Pentru a cunoaşte situaţia reală „din teren”, Veştea a precizat că în perioada următoare, împreună cu echipa de la CJ, va avea discuţii cu toate primăriile din judeţ, pentru a evalua situaţia fiecărei localităţi în parte:adi vestea „Vrem să vedem cu ce probleme se confruntă fiecare unitate teritorial – administrativă. Vom organiza întâlniri în toate regiunile judeţului. Vom încerca să vedem care sunt necesităţile şi ce axe de finanţare pot fi utilizate pentru realizarea unor investiţii. Este important să pregătim studiile premergătoare pregătirii proiectelor, astfel încât, atunci când se deschid programele de finanţare să putem depune dosarele, a adăugat Veştea.
Administraţiile locale din judeţul Braşov nu vor fi ajutate doar în scrierea proiectelor, ci vor beneficia şi de susţinere financiară: „Cred că mulţi primari s-au temut că nu aveau posibilitatea să asigure cofinanţarea, iar Consiliul Judeţean poate aloca resurse financiare în acest sens. Cred că acesta este cel mai echilibrat mod prin care putem face administraţie publică locală”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.
În paralel, administraţia judeţeană va pregăti, la rândul ei, proiecte de infrastructură în vederea accesării de fondurilor nerambursabile europene sau a celor alocate de la bugetul de stat (cum este cazul Programului Naţional de Dezvoltare Locală).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.