Fara camioane de peste 7,5 tone pe DN1

Fara camioane de peste 7,5 tone pe DN1

0 81

Restrictia de circulatie a vehiculelor de transport marfa cu masa de peste 7,5 tone pe DN 1, intre Bucuresti si Brasov, s-ar putea mentine, in 2009, in timpul zilei, de luni pana vineri.
Astfel, camioanele nu vor putea circula in intervalul orar 06:00-22:00, in timpul saptamanii, intre Bucuresti si Barcanesti (de la km 7+418 aflat la intersectia strazii Ion Ionescu de la Brad cu Bulevardul Aerogarii pana la intersectia cu DN 1A, la km 53+650) si de la Ploiesti la Brasov (intre km 67+248, la intersectia cu DN 1B si pana la km 159+600, la intrarea in municipiu), se arata intr-un proiect de ordin al ministrului Transporturilor.
De la aceasta regula vor face exceptie, printre altele, vehiculele detinute de unitatile Ministerului Apararii, de unitatile subordonate Ministerului Internelor si Reformei Administrative, ambulantele, cele ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, aflate in proprietatea serviciilor de urgenta sau care efectueaza transporturi in interesul NATO. Transportul de marfuri alimentare perisabile va fi de asemenea posibil, in anumite conditii.
Masura se impune pentru fluidizarea traficului si limitarea intensitatii acestuia, precum si pentru protectia unor sectoare de drumuri, se mai arata in proiectul de act normativ.
In luna octombrie, guvernul a decis ca autovehiculele cu masa mai mare sau egala de 3,5 tone sa poata circula pe DN1 Centura Bucuresti-Ploiesti in zilele de luni-vineri si noaptea de sambata spre duminica.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.