Fara caldura in pragul iernii

Fara caldura in pragul iernii

0 192

Dupa ce ne-am bucurat de schimbarile, pe care le-am putut aprecia cu ochiul liber, legate de reamenajarea urbanistica, de data aceasta vom avea parte de o surpriza neplacuta. Colosii comunisti ne produc suferinte chiar si dupa moarte. Falimentul fabricilor Rulmentul si Tractorul lasa rani adanci nu numai angajatilor dizponibilizati, ci intregii comunitati brasovene. Pentru ca au fost inchise, datoriile lor catre CET nu au mai fost achitate si, in consecinta, tot cetatenii vor avea de suferit. Cei racordati la sistemul centralizat de incalzire risca sa ramana, asadar, in pragul iernii fara caldura din cauza datoriilor mari ale consumatorilor catre CET (cateva sute de miliarde de lei vechi) si, implicit, ale lui CET catre furnizorii de combustibil. Primarul George Scripcaru spune ca pericolul este real si iminent, Brasovul fiind singurul oras mare aflat in aceasta situatie critica.


Asadar, tot cei saraci au de suferit, pentru ca singurele apartamente care mai sunt racordate la Centrala de Termoficare Electrica sunt cele ale celor care nu au dispus de resursele necesare pentru a-si instala o centrala de apartament, adica 40.000 de apartamente, mai putin de jumatate dintre abonatii din 1990. Singura solutie pt a scapa de frigul din casa in cazul opririi caldurii ar fi ca brasovenii sa investeasca in calorifere electrice. Dar, atunci vor ramane si fara curent electric pentru ca facturile vor sari simtitor de pragul limita suportabil si vor amplifica automat cheltuielile.


„Societatea noastra a facut si face in continuare eforturi pentru a se efectua in mod regulat plati catre Distrigaz Sud, pentru a nu se mai ajunge in situatia din vara anului trecut. Valoarea platilor depinde, insa, de nivelul incasarilor din partea populatiei si de primirea subventiei pentru combustibil”, precizase Mircea Paraschiv, directorul institutiei.


Angajatii au si ei de patimit de pe urma neplatilor, ei nemaivazandu-si salariile din luna august si, avand in vedere situatia financiara a institutiei, nu cred ca si le vor primi prea curand. Asadar, se vor relua grevele si parca avem deja un «deja vu » in care revedem prabusirea unei alte « intreprinderi – mamut ».

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.