Fără apă potabilă în mai multe zone din Brașov

Fără apă potabilă în mai multe zone din Brașov

0 194

Compania Apa dã asigurãri cã apa distribuitã în rețea este potabilã și informeazã consumatorii din zonele afectate cã asigurã cisterne cu apã potabilã, la cerere la numãrul 0268 926

Ca urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele zile, turbiditatea apei din lacul Târlung a crescut mult peste valorile obişnuite.
Capacitatea de tratare a Uzinei de Apã a scãzut la 25%, fãcând imposibilã producerea unui volum suficient de apã potabilã care sã asigure necesarul întregului municipiu.
Prin urmare, luni seara nu a curs deloc apã la robinetele brașovenilor din zona Timiș – Triaj, Fundãtura Hãrmanului și str. Hărmanului, de la nr.49 în sus, numerele fără soț în zona Noua-Dârste, și în zona Astra, la blocurile cu 8 și 10 etaje.
În mai multe cartiere a fost presiune scãzutã la rețeaua de apã potabilã.
Zonele afectate sunt în cartierul Rãcãdãu, zona delimitatã de str. Carpaþilor, Bulevardul Muncii și str. Tâmpei, în special la etajele superioare ale blocurilor cu mai mult de patru etaje, strãzile Neagoe Basarab, Matei Basarab, Pictor Pop, Ecaterina Varga, Olarilor, Karl Lehmann și Mattis Teutsch. Compania Apa dã asigurãri cã apa distribuitã în rețea este potabilã și informeazã consumatorii din zonele afectate cã asigurã cisterne cu apã potabilã, la cerere la numãrul 0268 926.
Reprezentanții Companiei estimeazã cã situația va reveni la normal în cursul ăn în cel mul 24 de ore.
Datorită avariei la conducta de apa ce coboară din Ciucaș o parte importanta din cetățenii municipiului au avut de suferit alături din locuitorii din Târlungeni. Avaria a fost remediată marți seara.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.