Fara apa calda de la CET Brasov pana pe 15 octombrie 2010

Fara apa calda de la CET Brasov pana pe 15 octombrie 2010

0 158

CET Brasov a hotarat: nu va furniza caldura si apa calda in apartamentele care au avut nenorocul sa ramana legate de cordonul ombilical al colosului comunist care sta sa se prabuseasca. Acest lucru nu se va intampla, asadar, pana in data de 15 octombrie, asa ca brasovenii nu au decat sa viseze la o vara lunga si o toamna blanda si, poate chiar calduroasa.
Florin Cutitei, directorul general al CET SA Brasov, furnizorul de agent termic in sistem centralizat din municipiu, a anuntat, luni, 09 august 2010, ca cele 24.000 de apartamente care inca sunt in sistemul centralizat de furnizare a agentului termic nu vor primi apa calda pana in 15 octombrie decat daca isi vor achita integral facturile restante.
„Vara aceasta am primit 2.500 de cereri de debransare, iar acolo unde mai ramasesera doua – trei apartamente pe scara am luat noi decizia de a-i debransa, deoarece nu mai puteam sa le asiguram agent termic in conditii optime”, a spus Cutitei, mentionand ca in aceasta situatie se afla peste 500 de locuinte, citat fiind de cotidianul Buna Ziua Brasov.
„Practic, din cele 27.000 de apartamente pe care le aveam in sistem la inceputul anului, acum mai avem 24.000”, a mai spus sursa citata.
Adica, in acest an doar 10% dintre abonatii CET Brasov au decis sa se debranseze, dupa anuntul de renuntare la subventionarea pretului energiei termice.
Premierul a dat termen 19 august pentru prezentarea de solutii privind subventionarea costurilor cu apa calda si caldura, a informat luni Biroul de presa al Guvernului.
Printre masurile de austeritate anuntate de prim-ministrul Emil Boc, inca din primavara, se numara si limitarea subventiilor la utilitati doar la populatia cu venituri reduse.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.