Faptele bune ale brasovenilor – rasplatite cu 10 000 de dolari

Faptele bune ale brasovenilor – rasplatite cu 10 000 de dolari

0 79

Asociatia pentru Relatii Comunitare ofera 10 000 de dolari pentru infiintarea de fundatii comunitare in zece orase din Romania (Arad, Timisoara, Oradea, Brasov, Iasi, Constanta, Sibiu, Pitesti, Ploiesti, Craiova).
Aceasta suma poate fi castigata de catre acele comunitati care vor dovedi ca isi doresc, dar si ca pot, sa infiinteze astfel de fundatii pentru a schimba in bine cursul vietii comunitatii in care traiesc, dupa cum informeaza Hotnews.
Locuitorii cu initiativa din cele zece orase pot profita de aceasta ocazie pana in data de 19 martie 2010.
Pentru aceasta trebuie sa trimita catre ARC Romania o scrisoare de intentie in care sa arate ca doresc sa infiinteze o astfel de fundatie, ca in comunitatea lor este nevoie de o fundatie comunitara, sa identifice donatorii importanti, dar si problemele cele mai stringente ale comunitatii.
In Cluj-Napoca si Odorheiu Secuiesc, unde fundatiile comunitare exista deja, s-au inmultit spatiile de joaca, tinerii din oras au inceput sa voluntarieze pentru cauze sociale, oamenii au fost organizati pentru a lucra spre binele comunitatii lor, iar acestea sunt doar cateva exemple de actiuni ale fundatiilor comunitare.
Scopul fundatiei este de a implica oamenii din comunitate, atat ca beneficiari, cat si ca participanti si donatori; de a crea un cadru transparent de sustinere, prin care si companiile si mass-media se pot implica; de a dezvolta si multiplica resursele in beneficiul actiunilor nonprofit in comunitate; de a sustine idei noi, care imbunatatesc calitatea vietii oamenilor.
La infiintare, fiecare dintre cele zece fundatii comunitare va primi cate 10 000 de USD, va exista apoi sansa vizitarii unor fundatii comunitare din Marea Britanie si din Romania, iar in primii doi ani de functionare vor primi sprijin pentru atragerea de fonduri din comunitate, pentru acordarea de granturi, dar si de fonduri care sa completeze sumele atrase.
Toti cei interesati de infiintarea unei fundatii comunitare in orasul lor pot afla informatii suplimentare de pe site-ul programului: www.fundatiicomunitare.ro sau scriind la adresa: contact@fundatiicomunitare.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.