Fantoma regalitatii

Fantoma regalitatii

0 145

Masariciul abilitat de natura sa se balbaie in vorba si in fapta, ex-regele Mihai nr. Unu, a mai cusut un petec la o hlamida mancata de moliile istoriei. Coroana sarutata de sovietici cu pupicul Iudei – a primit, ca singura capetenie incoronata, medalie de la Stalin, plus un avion, modern pentru acea vreme – se vrea intoarsa in natiunea romana ca ciuma lui Caragea, la vremea ei, printr-un principe mintit de alta potenta. Mi se pare insa corecta macar iesirea in public la timpul anuntat. Aproape sa cad pe spate in fata acestei iesiri in public anuntate sub diferite motive pentru ziua sfantului Gheorghe, stricand insemnatatea zilei.
Regele Mihai I, un fel de moaste ambulante, si-a exprimat ieri sustinerea pentru candidatura principelui Radu la alegerile prezidentiale Intr-un mesaj rostit la Palatul Elisabeta – palat halit in contul unei retrocedari fara discernamant si doar interesate – precizand ca a sosit momentul pentru Casa Regala sa se implice in „mersul statal al Romaniei”.
Nu ma gandesc la altceva decat la anii treizeci ai secolului trecut, cand Carol II isi batea joc de tara, de a trebuit sa fie salvata, in contextul istoric, de Ion Antonescu.
Regele Mihai a precizat ca „nu este un lucru obisnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viata ne-a pus in faþa multor situatii neobisnuite, pe care am reusit sa le trecem cu bine”.
Cred si eu, la tablourile dein patrimoniul national pe care le-a carat in octombrie 1947, la doua lui de pana la abdicarea absolut normala, nu cu pistoale la tampla, ci ca o isprava a istoiei. Asa cum au patit-o, intr-un context mai dureros, o serie intreaga de domnitori cu adevarat romani si sfintiti de patrioti.
Fostul suveran a mai spus ca „Romania trece prin momente grele. Nu ne putem juca de-a statul, punand la incercare destinul unui popor. Va chem pe toti sa sprijiniti acest pas important pentru Romania. In asemenea momente tara are nevoie sa fiti uniti si generosi, solidari si responsabili”.
Pai da, cred si eu ca mosneagului ii da mana sa clampane. Ia sa-l vad locuind, in loc de palatul Elisabeta, intr-o coliba de trei pe trei, dintr-o fosta schema a unui camin de nefamilisti. Nu ma pot abtine sa nu il numesc porc nesimtit. Astept sa ma de injudecata.
De asemenea, ex-regele Mihai a spus ca implicarea Casei Regale in alegerile „pentru instituþia sefului statului” are menirea „sa uneasca si sa insanatoseasca Romania de astazi. Vrem sa aratam cum trebuie slujit un popor cu adevarat”.
Uite unde zacea solutia! Seamana cu un cantec pus la geam in intensitate maxima. Deranjeaza.
„Am chibzuit indelung, in ultimii ani, la propunerile de a ne implica din nou in mersul statal al Romaniei. Au fost idei ale intelectualilor, ale oamenilor politici sau ale tinerilor. Am facut mereu bine tarii noastre, nu am fortat niciodatã lucrurile si nu am profitat personal de intorsaturile istoriei recente. Actul potrivit pentru tara vine la momentul potrivit. Cred ca acest moment a sosit”, a explicat Regele Mihai.
Este clar ca balbaitul minte de stinge. Ce sa chibzuiasca el indelung, inafara intereselor personale? Iar bine tarii nu a facut niciodata, pentu ca, la vremea cand a fost pe post de rege, s-a ocupat de mecanica motoarelo cu explozie interna, nu cu explozie in slujba tarii, si asta pentru ca era un putzoi retardat. Istoria nu poate fi fentata.
In acelasi timp fostul suveran si-a inceput si incheiat discursul facand apel la speranta. Daca la inceput a precizat ca „sperantele romanilor au fost risipite, rand pe rand, timp de sase decenii”, la finalul mesajului sau, ex-regele a indemnat ca, „in acest an greu, sa dam speranta Romaniei!”
Doamne, ce mizerie! Un porc intr-o traista jegoasa! Luati-l in patul vostru, ca sa va dea paduchii sclaviei. Dupa care va puteti lauda cu autoflagelarea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.