Fantana arteziana „Rudolph” redata circuitului turistic

Fantana arteziana „Rudolph” redata circuitului turistic

0 58

O fantana arteziana din Brasov de peste 100 de ani, de langa Cercul Militar a fost refacuta in intregime, dupa ce in anii 1990 a fost distrusa de un un grup de rromi, iar piesele din bronz au fost vandute ca fier vechi, obiectivul tursitic fiind redat circuiotului turistic, cermenie la care a participat si primarul George Scripcaru.


Potrivit primarului Brasovului, costurile lucrairlor de restaurare s-au cifrat la 25.000 de euro. „Pentru refacerea monumentului, Fantana Rudolph, a fost intocmit un proiect pe baza unor fotografii din anii 1900. S-a lucrat cu doi artisti bucuresteni, precum si cu un arhitect-consultant. Am primit toate avizele necesare de la Ministerul Culturii, iar reprezentantii acestei institutii ne-au felicitat pentru initiativa. Piesa centrala a fantanii a fost turnata la atelierele Fondului Plastic din Bucuresti si s-a lucrat la ea aproape opt luni, pentru ca au fost necesare trei mulaje”, a declarat Geroge Scripcaru.


Edilul a adaugat ca monumentul va fi parte componenta dintr-un ansamblu arhitectural mai vast, zona Cercului Militar fiind cunoscuta pe vremuri cu numele de „Parcul Rudolph”. De altfel, au fost montate banci, iar aleile au fost asfaltate, in incercarea de a reproduce exact ceea ce se vede in fotografiile din 1903.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.