Fanariot versus sovietic

Fanariot versus sovietic

0 63


Dupa ce l-a ajutat sa se instaleze in fruntea statului, Ion Iliescu are multe sa-I reproseze actualului presedinte, cu care, de ceva timp are schimburi de replici destul de dure. Ultima ciocnire s-a produs ca urmare a unei scrisori deschise trimise de Iliescu lui Basescu , in care il acuza pe presedintele in exercitiu ca are „o mentalitate fanariota, de pretendent la tronul Romaniei”.


Declaratia se datoreaza unor afirmatii facute de Traian Basescu revistei „Politique Internationale” potrivit carora Iliescu este „anchetat pentru crimele comise in cadrul revolutiei din 1989 si al mineriadei din 1990” si ca referendumul pentru suspendare ar fi fost o incercare de puci pusa la cale cu ajutorul lui Ion Iliescu.
Fostul presedinte al tarii considera ca pozitia exprimata de Basescu in interviu este „nedemna pentru un sef de stat responsabil”.


La randul sau, Traian Basescu spune despre scrisoarea deschisa ca „este plina de ura si minciuna” si constituie „un exemplu tipic de propaganda de inspiratie sovietica”.


De asemenea, presedintele vorbeste despre “dispretul domnului Iliescu pentru adevar, dar si pentru votul poporului roman” si il acuza pe Iliescu de tolerarea oligarhilor, a grupurilor de interese si a baronilor locali.COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.