Familia si valorile crestine

Familia si valorile crestine

0 110

?


Sute de mii de persoane s-au reunit duminica in centrul Madridului pentru a-si exprima sprijinul fata de valorile „familiei crestine”, in cadrul unei prime manifestatii de acest fel organizate de Arhiepiscopia capitalei spaniole, informeaza agentiile internationale de presa.
Participarea a fost extrem de numeroasa, printre cei prezenti in Piata Colon si in imprejurimile acesteia s-au regasit si multe familii de romani.


Pe o mare scena ridicata in centrul Pietei Colon reprezntanti a mai multor organizatii sau lideri religiosi au luat cuvantul in sprijinul „valorilor familiale crestine”.
Aceasta reuniune a fost marcata printr-o legatura directa, realizata in jurul orei 11.00 GMT, cu Vaticanul, de unde Papa Benedict al XVI-lea s-a adresat in timpul rugaciunii Angelus celor prezenti la Madrid.
„Ii salut pe toti participantii la intalnirea familiilor reunite in Spania. Aceasta merita efortul de a lucra pentru Familie si pentru Fiinta umana”, a spus in limba spaniola Suveranul Pontif


Rugaciunea duminicala Angelus, rostita de Papa Benedict al XVI-lea de la fereastra biroului sau din Palatul Apostolic al Vaticanului, in fata credinciosilor si a pelerinilor adunati in Piata Sf. Petru, a fost dedicata sarbatorii Sfintei Familii, transmite Biroul de Presa al Vaticanului.


”Familia, bazata pe uniunea indisolubila dintre un barbat si o femeie, constituie mediul privilegiat in care viata umana este primita si protejata, de la inceputul ei si pana la sfarsitul natural”.


”Asa cum nu a precupetit sa repete veneratul meu predecesor Ioan Paul al II-lea, binele persoanei si al societatii este strans legat de sanatatea deplina’ a familiei, si, de aceea, Biserica este angajata sa apere si sa promoveze demnitatea naturala si deosebita valoare sacra a casatoriei si a familiei”, a spus Suveranul Pontif.


Iza M.


?COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.