Familia Iohannis reusit sa strămute procesul de la Brasov la …Pitesti!

Familia Iohannis reusit sa strămute procesul de la Brasov la …Pitesti!

0 367

Procesul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa contestă, pe cale extraordinară, o decizie prin care au pierdut un imobil din Sibiu se va judeca la Piteşti. Curtea Supremă a acceptat astăzi strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti.
În solicitarea de mutare a procesului, Klaus Iohannis susţine că judecătorii de la Braşov nu îndeplinesc toate condiţiile de independenţă şi imparţialitate necesare judecării contesaţiei în anulare. Ar fi efectul presiunii mediatice la care au fost supuşi în cei 10 ani de proces. Conform Agerpres, Carmen şi Klaus Iohannis susţin că articolele de presă au creat, la Braşov, un curent nefavorabil lor care ar putea afecta imparţialitate judecătorilor.

În noiembrie anul trecut, familia Iohannis a pierdut definitiv un imobil din Sibiu, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov. Instanţa a anulat contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil pe care Carmen şi Klaus Iohannis l-au achiziţionat de la urmaşul proprietarilor. Însă chiriaşii din perioada în care clădirea s-a aflat în propietatea statului, după naţionalizare, au contestat calitatea de urmaş a celui care le-a vândut casa soţilor Iohannis şi au câştigat. În consecinţă, instanţa a anulat şi tranzacţia prin care clădirea şi-a schimbat proprietarul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.