Falsul patriotism injectat binomului DNA-SRI

Falsul patriotism injectat binomului DNA-SRI

0 498

Pe zi ce trece cad cortinele care acopera sistemul odios de forta, care a pus stapanire pe cele trei puteri in stat. Parlamentarii sunt paralizati de teama binomului SRI-DNA incat au abdicat de la obligatia lor de a modifica legile justitiei; guvernantii alaturi de administratiile locale nu mai au curaj sa-si puna semnatura pe proiecte comunitare tot de frica ca li se pot deschide oricand dosare; judecatorii, dar si procurorii, simt o presiune teribila in dosarele in care DNA ar putea avea vreun interes pe vreo cauza si ajung sa nu mai apere dreptatea de teama de a nu deveni tinta anchetelor de compromitere si anihilare.
Peste tot acest fenomen palpabil se adauga o realitate cutremuratoare: toti oamenii importanti de afaceri din Romania au dosare penale, au sechestre instituite, unii sunt trimisi in judecata, altii au infundat deja puscariile. Aproape toti cei care reusesc sa aiba succes in afaceri, mai curat sau nu, devin tinta DNA ori, mai nou, a parchetelor care cica combat evaziunea fiscala. Si ce sa vezi, nicio firma si niciun afacerist strain (cu exceptia afacerilor arabilor) din cei care au pus mana pe marile contracte cu bani publici din Romania nu este deranjat de DNA.

Sunt mai cinstiti oamenii de afaceri straini decat cei romani, astfel incat numai alor nostri sa li se arate puscaria? Nicidecum, coruptia e si la occidentali, dupa cum e si in Romania. Mai toate multinationalele care pun mana pe contractele de achizitie publica ori de exploatare a resurselor, cotizeaza puternic la politicienii si guvernantii romani, care le faciliteaza obtinerea de contracte. Iar in schimbul acestor pomeni multinationalele fac “parandarat” la greu. Prin off-shore-uri, prin valize cu bani scosi cash din banci. Dovezi de acest gen s-au strans cu duiumul la DNA, dar acestor dosare nu li se da niicodata drumul. DNA 2

Tradarea nationala, denumita nedefinit – sistem – e la lumina zilei. Sefi de mari instante si parchete, sefi de servicii de informatii sunt chemati regulat la toate sindrofiile organizate de marile ambasade straine, iar unora li se dau decoratii si titluri nobiliare. Sunt marcati si defilati ostentativ in fata opiniei publice ca sa se stie ca sunt uneltele lor. Ce sa caute un sef de parchet, de instanta sau de serviciu la o ambasada ca sa fie decorat? Ce servicii au facut puterilor straine acesti functionari cu statut special incat sa li se ofere nu doar distinctii, dar chiar si interventii publice pentru a nu fi schimbati din functii?Auzim ca serviciile de informatii lucreaza in slujba altor servicii straine, iar in unele parchete de elita am avea birouri secrete ale unor institutii straine de investigatii care dau indicatii, si ca ar exista chiar procurori romani care au primit ca recompensa cetatenie straina.

Justitia romana a ajuns una dresata pe culoarele marilor instante si parchete. Racolarile unor magistrati constituie nu doar suspiciunea legitima a magistratilor, ci si a intregii societati. Sefii marilor instante si parchete sunt mai toata ziua in compania sefilor de servicii secrete. Iar dosarele care se fac desfid orice logica si orice principiu juridic. Sistemul a ajuns sa-i pedepseasca pe reprezentantii celor trei puteri in stat, care se opun politicii lui sau ii ataca pe oamenii lui.
La varful justitiei si serviciilor secrete s-a format un parteneriat de nadejde. Sistemul detine puterea prin aceste “chei” ale justitiei. Sistemul e protejat de puteri straine. Sistemul antinational inoculeaza magistratilor din marile instante si parchete convingerea ca ar face parte din club select care ar avea o misiune nobila, aceea de a lichida coruptia din Romania. Dar ce sa vezi, coruptia se realizeaza selectiv. Sunt vanati numai cei dintr-un anumit spectru politic, chiar si pe facaturi la nevoie. Sunt vanati numai oameni de afaceri romani, nu si straini, iar economia romaneasca a fost progresiv afectata, incat la momentul oficial aproape 60% din capitalui mediului de afaceri este detinut de companii straine.
Romania a fost condamnata sa devina piata de consum, iar romanii angajati la multinationale. Si cine mai ridica capul peste o anumita cota de piata este calcat automat de parchete si fisc.

Sistemul antinational a devenit atat de feroce incat poate da jos guverne, poate pune botnita Parlamentului, poate aresta si sefi de parchete sau instante daca vrea, poate decide cine sa castige alegerile, poate tine dosarele penale ale tuturor marilor hoti din guvernarea Boc – Basescu, chiar daca impotriva acestor jefuitori Guvernul Ponta a facut zeci de plangeri penale super documentate de autoritatile de control. MUGUR ISARESCU tb&ebMai ieri, premierul Victor Ponta – tinta acestui sistem, sef al Guvernului si pana de curand sef al partidului majoritar care detine puterea in Parlament, nu a avut curajul sa spuna cine conduce Romania. Mai vreti dovada ca sistemul inspira temeri chiar si celor mai importanti oameni in stat?!?

Doar cativa initiati din sistem vad aceasta scena si detin parghiile necesare pentru dirijarea institutiilor de forta catre scopul dorit de el. In rest sunt executanti. Unelte dirijate cum se doreste. Institutiile de forta sunt pline de procurori si agenti care cred ca lovind bezmetic in parlamentari, guvernanti si oamenii de afaceri romani, sunt mari profesionisti si mari patrioti. Prin munca acestor patrioti… Romania s-a dezintegrat. Nu mai are clasa politica, nici magistratura credibila. Economic suntem la coada Europei.

Acesti patrioti tremura de fericire cand reusesc sa convinga cate un inculpat sa le dea denunturi prin care pot compromite un demnitar sau mare om de afaceri roman. Nu-i intereseaza ca prin actiunea lor imaginea tarii are de suferit ori ca se distrug afaceri si oameni nevinovati isi pierd slujbele. Nu-i intereseaza ca sute de dosare se inchid cu achitari. Acesti patrioti sunt foarte inversunati impotriva celor carora sistemul le da voie, si nu au curajul sa se atinga de personajele protejate de sistem. Tin marile dosare cu jafuri de sute de milioane de euro sau miliarde de euro la sertar, dar organizeaza dosare televizate cu acuzatii ridicole, pe care se cer arestari, si pretind ca sunt ingrijorati de soarta economiei.

Cine este sistemul? – este marea enigma a societatii, care realizeaza ca tara se afla intr-un haos administrativ din cauza institutiilor de forta care pot aresta sau compromite pe oricine. E clar ca nu presedintele sau premierul mai conduc aceasta tara… Cele mai multe voci spun ca sistemul este cel construit de Traian Basescu in cei 10 ani cat a domnit. Numai ca Basescu nu mai e, iar sistemul pare ca a turbat cate vreme a ajuns sa forteze debarcarea guvernului instituit legitim prin vot pe o facatura de dosar, fara sa se tina cont de interesul national. Personal cred ca sistemul a fost creat de regimul Basescu pentru a-i folosi acestuia. Dar ca sistemul, din spirit de conservare, a invatat jocul politic intern si international si s-a pus in slujba unor puteri straine, pentru ca exponentii acestuia sa poata ramane vesnic pe functii, sa beneficieze de protectie si fie intangibili. Altfel ar risca sa fie arestati candva pentru marile abuzuri pe care le-au comis.

Razvan Savaliuc – Lumea Justitiei

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.