Falsificând realitatea românească, dubios antisemitismul trecea…

Falsificând realitatea românească, dubios antisemitismul trecea…

0 176

Președintele Iohannis a promulgat Legea care pedepsește drastic antisemitismul. Aceasta fusese adoptată în urmă cu o săptămână.Într-o Românie în care mai trăiesc – conform recensământului din 2011 – 3271 de evrei, într-un stat în care însuși șeful comunității evreiești consideră că nu există un curent antisemit și în care nu există condamnări penale pentru antisemitism (infracțiunea fiind prevăzută și de alte acte normative), această lege a urmat parcursul legislativ într-un regim de urgență. De stringentă urgență…În ce consta însă stringența care a stat la baza zorului dat de un Parlament obișnuit să treneze ani de zile proiecte legislative de importanță națională? Ce amenințări planau asupra insignifiantei numeric comunități evreiești, de a trebuit ca această lege să fie trecută la fel de intempestiv ?

Oricum, cazul legii antisemitismului reflectă încă o dată comportamentul servil al elitelor politice actuale, rezultat al unei mentalități care a impus României în lume imaginea unui stat-cârpă, numai bun de utilizat la orice ar fi de folos unora sau altora din mai marii momentului. Pentru că, da, și în spatele adoptării în regim de urgență a acestei legi se află un anumit lobby extern, un indicator al neseriozității obscurului Centru de Monitorizare și Combatere a Antisemitismului din România.Căci exact despre asta este vorba în povestea legii antisemitismului. Despre eforturile colosale ale unor cercuri interne de a susține și demonstra, în pofida oricăror evidențe, că în România antisemitismul reprezintă un fenomen considerabil.

Cum nu este așa, atunci scopul este de a incita, pe de o parte, o populație altminteri extrem de tolerantă, și pentru a minți, efectiv, forurile internaționale, falsificând realitatea prin raportări și studii întemeiate pe neadevăr. al defăimării în public și condamnării postume a unor figuri marcante ale culturii și demnității românești  Constituiți în organizații nonguvernamentale promovand infiintarea unor instituții ale statului român, a căror finanțare de la bugetul de stat sporește constant ca urmare a aceluiași lobby extern, acești vajnici luptători împotriva antisemitismului și fascismului și-au creat astfel o adevărată profesie și o sursă de trai. din meseria de holocaustolog și antifascist …

Iar antisemitismul, acolo unde nu este, poate fi generat. Cum? Simplu. Iei pe Ogoranu sau pe unii dintre martirii anticomuniști, cinstiți deja de ortodoxia românească drept martiri, și îi „demitizezi”, îi faci albie de porci.  Iar când până și cei mai echilibrați oameni de cultură din România, unii dintre ei chiar fervenți adepți ai liberalismului, academicieni și VIP-uri, sunt scoși din țâțâni și răbufnesc, indignați de atâta obrăznicie, atunci strigi cât te ține gura: „I-ați văzut? Antisemiții!” Sau pui mâna pe condei și faci rapoarte de monitorizare a antisemitismului în România. Și cauți pe Google toatefigurile obscure care contestă Holocaustul, alături de alții care nu fac asta, dar vrei tu să fie antisemiți. Și dacă mai treci acolo și grafitti-urile cu zvastici strâmbe mâzgălite noaptea de puști beți sau drogați pe zidurile unde urinează după ce ies din pub-uri, poți să trimiți raportul la Departamentul de Stat al SUA, la UE, la ONU și oriunde îți mai trece ție prin cap. 

Nici de această dată nu s-a găsit în întregul Parlament și nici între consilierii Președintelui României un  om cu scaun la capcare să oprească această absurdă inițiativă, arătând turmei de parlamentari lesne votândă în necunoștință de cauză, că tot acest proiect legislativ va genera, tocmai ceea ce își propune să descurajezeantisemitismul. Astia nu au fost în stare să sesizeze formulările deseori ambigue ale actului normativ, care lasă procurorilor spațiu de interpretare și de săvârșire a unor grave abuzuri.Dar orice discuție este acum în zadar. Legea va intra în vigoare zilele acestea, contribuind și ea, odată în plus, la tabloul absurd al unei Românii ce pare că a înebunit. Dormiți în pace români, antisemitismul fost învins.

Florin Dobrescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.