Fagaraseni demonstrand la Brasov

Fagaraseni demonstrand la Brasov

0 47

Ieri, 250 de persoane din Fagaras au protestat in fata prefecturii Brasov. Motivul?
Oamenii sunt nemultumiti deoarece Guvernul nu a alocat nici macar un leu Fagarasului din fondurile destinate datoriilor inregistrate de CET-uri. Asta in conditiile in care, spuneau protestatarii, Braºovul a primit 56 de milioane de lei.

Oamenii mai afirmau ca primaria Fagaras ar fi fost discriminata pentru ca aceasta a solicitat un milion de lei pentru a plati datoriile acumulate catre regia de gaz, dar nu a primit nici un leu.

Fagarasenii, pentru a nu fi acuzati ca protesteaza ilegal, fara autorizatie, au transformat exprimarea nemultumirilor intr-o actiune de strangere de semnaturi, ceea ce, pe langa prezenta fizica in fata Prefecturii, au permis si o prezenta sonora consistenta, totul neputand fi impiedicat de politisti. Dupa o vreme, protestatarii s-au suit in cele patru autobuze cu care au venit si au pornit-o inapoi spre case, racoriti in urma faptului ca si-au spus oful, dar probabil si la gandul la “caldura” din apartamentele in care locuiesc.

Se poate mentiona faptul ca, din toti banii alocati judetului Brasov, respectiv 56 de milioane de lei, toti au mers catre CET Brasov si nici un leu in judet. Astfel, pentru ca CET Brasov si-a platit datoriile, circa 20.000 de apartamente vor avea din nou apa calda si caldura, asta dupa ce, o stim cu totii, nu am avut timp de cinci luni apa calda, iar de vreo saptamana cad mustele din zbor, inghetate, prin incaperile- ghetar.

In schimb, 7.000 de apartamente fagarasene risca sa ramana in frig in plina iarna. Daca pana la 1 noiembrie Regia de Termoficare din Fagaras nu isi plateste datoriile, se va sista furnizarea de gaz, cu toate urmarile cunoscute din cazul Brasov.

Este, intr-adevar, o clipa neplacuta in viata multor fagaraseni, si, in contextul alegerilor, regret ca nu stiu in ce culoare si-au vopsit acestia primaria. Explicatiile ar fi fost mai simplu de dat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.