Făgăraș. Deschiderea anului școlar, doar „un astfel de eveniment”, la care Sucaciu...

Făgăraș. Deschiderea anului școlar, doar „un astfel de eveniment”, la care Sucaciu nu participă!

0 21

Primarul Făgărașului are fără indoială senzația că se va eterniza pe funcție. Altfel de ce ar manifesta voința ursuză de a le da peste nas elevilor din Făgăraș și părinților acestora, transmițându-le că nu are chef să fie alături de ei la deschiderea anului școlar?
Doar dacă va avea și el un copil elev in ciclul invățământului primar. Pe de o parte, se resimte in tonul primarului făgărășean regretul și neimplinirea că nu are și el un prichindel elev pe care să-l ducă de mânuță la școală. Pe de altă parte, ce vină au făgărășenii pentru aceasta? In rest, din postarea primarului Socaciu se desprind mărețele realizări pentru școlile făgărășene, dar și indicația prețioasă pentru elevi de a cerceta tainele Universului. Cam perimat, Gheorghe Sucaciu in indicația sa, pentru că in prezent majoritatea savanților fizicieni și astrofizicieni sunt convinși că există un Multivers, de la gradul I până la gradul IV, din care face parte și Universul nostru. Deci elevilor făgărășeni li s-a lărgit aria de interes astrofizic mai mult decât a aflat primarul.

Noi și insemnate succese in studierea Universului! a transmis Sucaciu
,,Nu am fost prezent astăzi la deschiderea noului an școlar. Voi mai participa la astfel de evenimente doar în calitate de părinte, când va fi posibil. Consider că unui copil îi sunt mai utile sfaturile și sprijinul părinților și profesorilor.
Cred că munca este cel mai adecvat mod prin care noi, cei din administrația publică, ne putem prezenta în fața elevilor, părinților și profesorilor. Primăria Făgăraș se concentrează în continuare pe realizarea și implementarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale.
În prezent, în orașul nostru sunt în construcție sala de sport de la Școala Gimnazială „Ovid(? N.n.) Densușianu“, bazinul semiolimpic din parcul „Regina Maria“, grădinița de pe strada Cetății și grădinița de pe strada Negoiu. Alte patru proiecte care vizează unitățile de învățământ sunt în lucru.
În școală, educația elevului trebuie să ocupe primul loc și faptele să înlocuiască discursurile. Succes tuturor în cercetarea tainelor universului!” (sic! Pentru că este imens, Universul se scrie cu majusculă! N.n.) le-a indicat pe facebook ferm și neabătut Gheorghe Sucaciu elevilor făgărășeni, primarul en titre al mult iubitului lor Făgăraș.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.