Facultatile din Brasov au mai PUTINE LOCURI in 2009

Facultatile din Brasov au mai PUTINE LOCURI in 2009

0 148

Admiterea 2009 la una dintre facultatile de Brasov este pe cale sa inceapa. Examenul de Bacalaureat s-a incheiat, iar rezultatele finale, dupa contestatiile de rigoare au fost deja afisate. In consecinta, viitorii studenti trebuie sa se pregateasca pentru admiterea la una dintre formele de invatamant superior puse la dispozitie de universitatile acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Universitatea „Transilvania” Brasov si-a micsorat drastic numarul de locuri pentru admiterea 2009, astfel ca va avea cu aproape 500 de locuri mai putine de oferit la programele de licenta.
In total, in acest an, cele 16 facultati ale „Transilvaniei” ofera 5.190 de locuri. Dintre acestea 2.800 sunt fara taxa si 2.390 cu taxa.
De asemenea, alte 1.160 de locuri sunt oferite pentru invatamantul la distanta, studii de licenta, in cele cinci centre din tara: Brasov, Focsani, Miercurea Ciuc, Breaza si Covasna.
Pentru studiile de masterat sunt scoase la concurs 75 de locuri fara taxa si alte 505 locuri cu taxa.
Pentru masteratul Bologna sunt insa mult mai multe locuri: 1.153 fara taxa si 1.281 cu taxa.
Ca si anul trecut, majoritatea facultatilor isi vor primi studentii doar cu dosarul. Exceptie vor face si de aceasta data facultatile de Muzica – unde vor fi probele aptitudinale si de Medicina – unde se va intra in urma rezultatelor concursului la probele grila.
Daca anul trecut admiterea la Facultatea de stiinte Economice a fost pe baza de examen, anul acesta va fi pe baza de dosar. La fel si la Educatie Fizica si Sport.
Criza economica isi face simtita prezenta, astfel ca au aparut modificari la nivelul taxelor de inscriere – cu 10% mai mici fata de anul trecut. Cu toate acestea, taxele de scolarizare nu au urmat aceeasi regula generala. In functie de propunerile fiecarei facultati in parte, unele taxe au fost marite, iar altele au fost micsorate conform raportului cerere – oferta inregistrat la inscrierile din anii precedenti.
Potrivit rectorului universitatii, Ion Visa, studentii cu probleme financiare deosebite vor plati o taxa redusa cu 50% sau chiar vor fi scutiti de taxa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.