Facturare electronica pentru agentii economici

Facturare electronica pentru agentii economici

0 75

Agentia Nationala de Reglementare in Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei vrea sa propuna consultarii publice proiectul conform caruia agentii economici vor putea emite, de acum inainte, facturi electronice.


Sistemele informatice destinate operatiunilor de emitere a facturilor in forma electronica pot fi utilizate numai daca sunt omologate in prealabil de catre Autoritatea Na?ionala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. De asemenea, potrivit prevederilor art. 30 din acelasi act normativ, ANRCTI are obligatia de a emite reglementari referitoare la normele de performanta si securitate cu privire la sistemele informatice utilizate de persoanele care emit, transmit sau arhiveaza facturi, chitante si bonuri fiscale in forma electronica.


Furnizorii de servicii de facturare electronica a unor procese de inregistrare a opera?iunilor comerciale care sa indeplineasca cerintele legale ?n ceea ce priveste atat emiterea, transmiterea si arhivarea documentelor contabile electronice, cat si conversia facturilor emise initial pe suport de hartie.


Semnatura electronica, marca temporala si activitatea notariala electronica, creeaza cadrul legal si de reglementare necesar transferului catre mediul de lucru digital a operatiunilor comerciale si financiar-contabile.??


Printre beneficiile utilizarii facturarii electronice se numara scaderea costurilor, cresterea nivelului de securitate si de confidentialitate a documentelor, eficientizarea proceselor prin eliminarea suportului de hartie si a eforturilor pe care le presupune stocarea si transmiterea documentelor pe suport de hartie.


Persoanele interesate sunt invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 13.03.2008, pe adresa sediului central al ANRCTI (B-dul Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti) sau direct la registratura ANRCTI.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.