Facilitati pentru cei care vor angaja elevi si studenti

Facilitati pentru cei care vor angaja elevi si studenti

0 279

Grupul parlamentar PSD din Senat a initiat un proiect de lege referitor la angajarea elevilor si studentilor pe perioada vacantelor. Senatorii au si aprobat proiectul, care prevede inlesnirea posibilitatii elevilor si studetilor de a se angaja prin cateva facilitati acordate angajatorilor.?


Potrivit legii, daca accepta acest gen de salariati temporar, angajatorii vor primi de la bugetul Asigurarilor Sociale, pentru fiecare elev si student angajat, un salariu minim brut pe tara pentru o perioada de 60 de zile lucratoare pe an.


In acest fel, social-democratii doresc ca, odata iesit de pe bancile scolii, elevii si studenti sa fie invatati cu ceea ce inseamna un loc de munca. Potrivit senatorului PSD Otilian Neagoe, initiatorii s-au gandit si la faptul ca, astfel, elevii si studentii isi vor putea asigura un venit si isi vor putea pregati urmatorul an scolar.


?

Initiativa urmeaza sa intre in dezbatere in Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. Varsta minima a unui angajat elev sau student care poate lucra este de 16 ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.