Facilitati de transport pentru elevii si pensionarii brasoveni

Facilitati de transport pentru elevii si pensionarii brasoveni

0 64

Dupa cum va spuneam zilele trecute, RATBV, din initiativa primariei, va oferi o serie de gratuitati si reduceri pentru elevii si pensionarii din orasul nostru.
Astfel, cei mai avantajati de aceasta noua masura sunt pensionarii. Acestia vor putea circula gratis pe toate mijloacele de transport in comun, ei fiind nevoiti sa aiba asupra lor doar cartea de identitate si cuponul de pensie sau o copie a acestuia. Singura restricitie este cea referitoare la orele in care acestia vor putea profita de aceasta gratuitate : pensionarii se vor putea plimba cu autobuzul prin oras doar intre orele 8 :30 si 14 :00, nici mai devreme, nici mai tarziu. Aceasta masura a intrat deja in vigoare incepand cu data de 1 aprilie.
„Aceasta decizie vine in completarea unei hotarari anterioare a Consiliului Local prin care s-a aprobat ca fiecare pensionar cu varsta de 62 de ani si care are venitul sub 602 lei pe luna sa beneficieze de 30 de calatorii gratuite pe luna. Iar pentru ca au fost discutii ca de ce nu se ofera gratuitate si pe linia 20, vreau sa va spun ca noi am considerat ca aceasta linie este una turistica. Vom analiza, insa, posibilitatea ca pensionarii care locuiesc in Poiana Brasov sa calatoreasca gratuit pe aceasta linie”, a declarat Augustin Pulpea, directorul general al RAT Brasov.
Biletele RAT gratuite vor putea fi cumparate de la cele 7 ghisee din Triaj, Saturn, Poienelor, Piata Unirii, Rulmentul, Bartolomeu si sediul RAT.
De asemenea, toti elevii vor beneficia de reducerea la jumatate a costurilor abonamentelor RAT BV pe o linie sau pe doua linii. Abonamentele sunt nominale si nu pot fi transmise.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.