Facem si trafic cu copii….

Facem si trafic cu copii….

0 166

Politia Metropolitana din Marea Britanie a declansat la inceputul acestei luni o operatiune de amploare impotriva unor retele de traficanti de copii, finantate cu un milion de lire sterline. Autoritatile britanice au gasit probe care leaga aceste retele de crima organizata din Romania.
Avand numele de cod „Operatiunea Golf”, investigatia politistilor britanici a scos la iveala dovezi privind fonduri obtinute ilegal in valoare de peste 100.000 de lire (circa 115.000 de euro), intr-un caz o familie primind 24.000 de lire (peste 27.000) de euro numai prin falsificarea datei unor documente.
Cu banii obtinuti de pe urma fraudarii sistemului britanic de beneficii publice, infractorii straini si-au construit vile si si-au cumparat masini de lux in tarile de origine. Tandarei, un orasel din Romania, reprezinta baza unor astfel retele, suspectate ca duc copii in Marea Britanie, releva presa despre actiunea intreprinsa de politia britanica.
Aproape 100 de case noi, impunatoare, evaluate la 20 de milioane de lire (23 de milioane de euro), au fost construite in ultimii cinci ani la Tandarei, iar politisitii londonezi cred ca au fost ridicate cu banii obtinuti din fraudarea statului britanic.
Astfel „Sunday Times” relateaza in editia electronica ca a fost deconspirata aceasta afacere in care bande de infractori straini, aduc in Marea Britanie copii, unii dintre ei in varsta de numai trei luni, si se folosesc de acestia pentru a pacali sistemul de asigurari sociale, fraudand astfel statul britanic cu milioane de lire sterline.
Astfel potrivit unei investigatii a ziarului, orasul Tandarei din Romania pare sa fie baza unei astfel de retele.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.