Facebook-ul cere, primarul se supune!

Facebook-ul cere, primarul se supune!

0 123


Un subiect controversat este acela legat de faptul dacă să spălăm/dezinfectăm străzile ca la Craiova sau la Făgăraş ? Mai ales că așa cere acum Facebook-ul, iar pe această rețea de socializare se tot câștigă alegerile prin mobilizare…virtuală.

Astfel, o serie de mesaje au circulat pe internet, de genul „Noi, cetăţenii Braşovului, rugăm Primăria Braşov să înceapă spălarea străzilor! E foarte necesar!!!”. Răspunsul Primăriei a venit tot ieri. Prima dată a lămurit confuzia criticilor de pe facebook – care, atenție, până de curând erau foarte promovați de luptătorii anti-ciuma roșie, respectiv faptul că : spălatul se face şi acum, dar din perspectiva crizei coronavirusului se pune în discuţie și posibila dezinfectarea. Doar că la acest capitol Primăria nu e de acord, dar dacă e ordin pe facebook se supun… cu plăcere.

„România, inclusiv Braşovul, nu este în carantină, iar circulaţia este liberă. În aceste condiţii, dezinfectarea străzilor nu are avea efect. Noi suntem în contact continu cu Direcţia de Sănătate Publică şi în momentul în care vor considera ca trebuie implementată şi aceasta măsura, o vom face. Spălatul străzilor se face şi acum, este vorba despre dezinfectatul lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
Din experienţa altor ţări, dezinfectarea străzilor, a trotuarelor şi a spaţiilor verzi s-a făcut după ce anumite zone intră în izolare, altfel demersul ar fi cam degeaba.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.