Fabuloprincipele Becali

Fabuloprincipele Becali

0 92Ideea MAE de a promova “fabulospiritul” romanesc a fost pe cat de costisitoare, pe atat de inutila: atat de multi pun umarul la promovarea fabuloprostiei romanesti, incat iesim oricum in evidenta.


Primul concept promovat pe scara larga a fost cel de presedinte jucator. Asa de mult ne-am mandrit cu fabulopresedintele imbaiat de multime, suparat pe “gaozari”, pe Bechtel, pe Vinci, pe licuricii mici, purtandu-si fabulofesul Paul&Shark pe santiere si aruncand cu fabulopaltonul in multime, incat ?ne-am facut deja de minunea lumii. Si dupa doi ani si jumatate de extaz, un fost fabulopresedinte, Emil Constantinescu, cel care se mandrea ca in 200 de zile cainii nostri vor purta covrigi in coada ( si a esuat, cainii fiind eutanasiati de …Traiaaaan Basescu), ajunge la o concluzie naucitoare: „Tara Romania nu are o astfel de Constitutie in care presedintele este jucator. Uniunea Europeana, in care sunt 27 de state, are 26 de sefi de stat, monarhi, presedinti, nici unul nu este jucator si nici nu a enuntat vreodata acest lucru”.


Nasparlie constatarea, Domnule Constantinescu, ati stricat fabulovraja! Dar nu-i bai, o reface din temelii Gigi Becali, care se joaca de-a politica, de-a istoria, de-a Spiderman si de-a Razboiul Stelelor.


De cate ori iese in public, Gigi Becali ne fabuloaiureste cu elucubratiile sale. Ultima gaselnita, de care, ca de obicei, as vrea sa rad si nu pot, este ca renunta la rolul de Razboinic al Luminii si vrea sa fie Principe. De cate ori citeste cate ceva dintr-o carte, se da personajul principal, asa cum se face de regula pe la grupa mijlocie, cand fiece baiat ce se respecta vrea sa fie lupul cel rau ce-o haleste pe Scufita Rosie.


“Am fost Mihai Viteazul, am fost Ursul, am fost Razboinicul Luminii si acum am devenit Principele…Iar Principele va lua tronul”, a spus Becali, adaugand ca, in acest moment, nu are adversar pe scena politica romaneasca.


De unde ideea? Pai Dan Pavel i-a facut cadou cartea “Principele”, subliniindu-i o serie de fragmente importante din aceasta, iar Becali, in loc sa faca fisa lecturii ca un baiat de clasa a V-a,? a preferat sa se joace de-a Principele, ca la gradinita. Se vede ca a sarit niste etape?in viata lui si tine mortis sa-si completeze studiile?la F.F.


Dar fabulopovestea Principelui nu se opreste aici: Formula de Executiv PNG va fi prezentata intr-o sala a “Palatului Becali”, numita “Sala Surpriza”,? placata cu aur de “23,8K”, de unde putem deduce ca Becali ori vrea sa-si prezinte Guvernul la Taj Mahal, ori vrea sa restaureze templul incas de la Machu Pichu, ceea ce este mult mai mult decat amaratul de fabulospirit de care vorbea MAE. Este fabuloprostie de 23,8 karate, batuta cu briliante! Da Doamne sa fie sondajul IMAS “mesterit”, altfel riscam sa ne-apuce fabulopandaliile!


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.