Fabrica Peugeot la Brasov?

Fabrica Peugeot la Brasov?

0 55

Firma franceza PSA Peugeot este interesata sa deschida o noua capacitate de productie in Estul Europei, cel mai probabil in Romania. Mai sunt in discutie si alte tari, precum Polonia, Ucraina sau Turcia.
Cele mai mari sanse le are insa Romania, conducerea grupului PSA Peugeot Citroen declarand ca fabrica ar putea fi construita in Brasov sau in zona Timisoara-Arad
Compania franceza urmareste, in primul rand, aspecte care tin de costuri, infrastructura, logistica si pozitie geografica. O decizie in ce priveste amplasamentul viitoarei fabrici va fi luata in a doua jumatate a acestui an, capacitatea de productie urmand sa fie pusa in functiune abia in 2012.
PSA Peugeot Citroen urmeaza sa produca in viitoarea fabrica motoare mici, in trei cilindri, cu o capacitate de un litru si care vor emite mai putin de 100 grame dioxid de carbon la o suta de kilometri.
Se pare ca judetul Brasov devine din ce in ce mai atractiv pentru investitori, nemtii de la Daimler cautand si ei o suprafata de 200 de hectare pentru constructia unei fabrici.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.