Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe in blocaj

Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe in blocaj

0 175

Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe si-a suspendat activitatea in urma interventiei Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) care a solicitat executarea unei garantii bancare constituite pentru functionarea antrepozitului fiscal din localitate al SC Galaxy Tobacco SA, fosta Tutunul Romanesc. Potrivit unui comunicat de presa al Prefecturii Covasna remis luni AGERPRES, ANAF a solicitat Piraeus Bank SA Romania executarea scrisorii de garantie bancara, emisa in favoarea sa, pentru suma de 2.471.460 euro reprezentand garantie constituita pentru functionarea antrepozitului fiscal al SC Galaxy Tobacco SA – Sucursala Fabrica de Tigarete Sfantu Gheorghe.
Executarea garantiei atrage suspendarea autorizatiei, se precizeaza in comunicat, prin urmare fabrica de tigarete a fost nevoita sa isi suspende atat activitatea de fabricare, cat si de comercializare a produselor din tutun.
Liderul sindicatului din cadrul fabricii de tigarete, Sandor Csaba, a declarat pentru AGERPRES ca cei 84 de muncitori urmau oricum sa fie trimisi in concediu cu prilejul sarbatorilor de iarna incepand din aceasta saptamana si pana pe data de 10 ianuarie 2011.
“Vom vedea ce va fi anul viitor, noi speram sa putem relua activitatea”, a spus Sandor Csaba.
Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe, unde s-au fabricat ani de zile ‘legendarele’ tigarete ‘Carpati’, ‘Snagov’ si ‘Marasesti’, a mai fost inchisa in primavara acestui an timp de aproape o luna, din cauza retragerii licentei de fabricatie ca urmare a reactivarii unei ‘datorii istorice’ catre bugetul de stat, ce data dinainte de privatizare.

Fabrica de tigarete din Sfantu Gheorghe, singura care mai produce tigari romanesti, are o vechime de 113 ani si a fost privatizata in urma cu sase ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.